MENÜ

Galatasaray'ın yıldızına eleştiri: Hayal kırıklığı!

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Atiker Konyaspor karşısında liderlik maçına çıktı. Sarı-kırmızılılar rakibiyle golsüz berabere kalarak Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği haftadan 1 puan çıkarabildi. Fanatik Gazetesi yazarı Ali Ece, Tivibu Spor'da 'Orta Nokta' programında Atiker Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi.

Galatasaray, Süper Lig'in 30. haftasında Atiker Konyaspor'la karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği haftada sarı-kırmızılılar maçtan golsüz beraberlikle ayrılarak liderlik şansını elinden kaçırdı.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor'un nasıl oynadığını herkes bildiğini ifade eden Ali Ece, "Bugün daha da bir uzun süredir galibiyet alamamanın verdiği biraz öz güven eksikliğiyle daha da defansif oyundan biraz daha defansiz olarak 'park edilmiş otobüs taktiği ile' ile oynadı. O na karşıda Galatasaray'ın hızlı seri pas yapması gerekiyordu. Fatih Terim de kenardan onun taktiğini vermiştir büyük ihtimalle. Lakin bu tip organize savunmaya şartlanmış takımlara karşı santrforun daha hareketli oynaması gerekir. Bu anlamda bugünün en büyük hayal kırıklığı Diagne'ydi. Diagne'nin daha fazla hareketli ve rakibi yıpratıcı oynaması gerekiyordu.'' şeklinde oldu.

Diagne'nin genel performansı hakkında konuşan Ali Ece "Kazandığı penaltıları gole çevirme yüzdesi çok yüksek bir oyuncu. Biraz onunda etkisi olsa gerek çok fazla penaltı aradı. Belki bazı pozisyonlarda verebilirdi. Kendini atıyor falan demiyorum penaltı almaya çalışmak başka şey, kendini atmak başka şey.'' dedi.

YORUM YAZ