MENÜ

"Galatasaray o lüksü Konya'da kaybetti"

Galatasaray, Süper Lig'de geride kalan 29. haftada Atiker Konyaspor'a konuk olmuş ve maçtan golsüz beraberlikle ayrılarak liderlik şansını kaybetmişti. Tivibu Spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında Atiker Konyaspor - Galatasaray maçını değerlendiren yazarımız Ali Ece, "Galatasaray'ın Konya'da isabetli şut bulamaması son 4 hafta için olumsuz bir işaret mi?'' sorusu üzerine "Galatasaray daha çok gol pozisyonuna girebilecek bir takım o açıdan olumsuz bir işaret.'' dedi.

Süper Lig'de geçtiğiniz hafta Galatasaray, Atiker Konyaspor'a konuk olmuş ve maçtan golsüz beraberlikle ayrılarak liderlik şansını kaybetmişti. Tivibu Spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında gündemi değerlendiren yazarımız Ali Ece, Atiker Konyaspor - Galatasaray hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Ali Ece, "Galatasaray'ın Konya'da isabetli şut bulamaması son 4 hafta için olumsuz bir işaret mi?'' sorusu üzerine "Galatasaray daha çok gol pozisyonuna girebilecek bir takım o açıdan olumsuz bir işaret.'' dedi.

"Galatasaray'ın Atiker Konyaspo'la oynadığı maç ölçü değil"

Galatasaray'ın Atiker Konyaspor'la oynadığı maçın geri kalan maçlar için ölçü olmayacağını ifade eden Ali Ece, "Çünkü bir daha böyle bir takım ile oynamayacak. Şu anda Konyaspor 10 maça yakındır kazanamayan, bu yüzden öz güven eksiği olan, acil puana ihtiyacı olan bir takım. Kötü gidişe dur demek için Aykut Kocaman zaten oyunu kilitlemeyi en iyi başaran tek Türk teknik direktörlerinden bir tanesi. Hakikaten çok ekstradan defansif ama başarılı bir defansif organizasyon sahaya yansıttı. Galatasaray zaten deplasmanlarda genel olarak iç sahadaki kadar etkileyici oynayamıyor. Bu maç biraz daha az etkileyici oynadı deplasman karnesine göre o kadar. Yani geri kalan haftalarda son dört haftada iki tane maç... Galatasaray direkt şampiyonluk rakibi Beşiktaş ve Başakşehir'le kendi sahasında oynayacak. Hem Konya'daki deplasman handikabı olmayacak hem de Beşiktaş'ta Başakşehir'de kesinlikle Konyaspor'un oynadığı gibi oynamayacak. Hatta tam tersi bir performans ile sahaya çıkacak o maçları kazanmak için.'' dedi.

Haberin Devamı

"Galatasaray o lüksü Konya'da kaybetti"

Galatasaray'ın Konya'da isabetli şut bulamamasını değerlendiren Ali Ece ''Şimdi isabetli şut atılamaması için diyoruz ama Belhanda acayip güzel derin bir pas attı. Kaleciyle karşı karşıya bıraktı Diagne'yi. Auta gitti az farkla şimdi bu bazen istatistikleri çok fazla eğip büküyoruz yani o yüzde doksan dokuzluk nokta dokuzluk gol pozisyonuydu. Orada top direkten dönse kaleyi tutan şut mu sayılıyor? Auta çıkınca kaleyi tutmayan şut sayılıyor. Yani şimdi evet az net pozisyonuna girdi bu bir net. Galatasaray daha çok gol pozisyonuna girebilecek bir takım o açıdan olumsuz bir işaret. Buradaki puan kaybı Galatasaray açısından Beşiktaş ya da Başakşehir'e karşı kendi sahasında oynadığı maçta işler bir tersine giderse maç içinde berabere kalma lüksü olacaktı. Puan kaybetme lüksüne sahip olacaktı o lüksü Konya'da kaybetmiş oldu.'' yorumunu yaptı.

YORUM YAZ