MENÜ

Fanatik Gazetesi Türkiye Buluşmalarında ilk durak Adana!

Fanatik Gazetesi Türkiye Buluşmaları'nın ilki Adana’da başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ramazan Akyürek, Fanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necil Ülgen, yazarlarımız Mehmet Demirkol ve Tunç Kayacı, oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Fanatik Gazetesi Türkiye Buluşmalarında ilk durak Adana!

Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen ilk oturumda Adana Başkanvekili Ramazan Akyürek, gazetemiz yayın yönetmeni Necil Ülgen, yazarlarımız Tunç Kayacı ve Mehmet Demirkol konuşmacı olarak yer aldı.

Oturums katılması planlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü son anda programındaki değişiklik nedeniyle oturuma katılamadı. Yazarımız Tunç Kayacı'nın moderatörlüğünü yaptığı oturumda ilk söz Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ramazan Akyürek’e verildi.

Akyürek, gençlere ve spora yaptıkları yatırımlardan bahsederken, uyuşturudan gençleri uzak tutmak için sporun doğru bir mecra olduğunu ifade etti.

Genel Yayın Yönetmenimiz Necil Ülgen, spor basınının spora bakışıyla ilgili deneyimlerini anlattı. Ülgen, “keşke sayfalar dolusu yer verebilsek ama maddi gerçekler var" dedi.

Fanatik Gazetesi Türkiye Buluşmalarında ilk durak Adana



Necil Ülgen: Biz gazetemize zam yaptık, 1.25 olduk. Bir dolu tepki aldık. L'Equipe 1.5 Euro bizden fazla ama tepki almıyor. Fransa’da olimpik sporcu 8 milyon 719 bin kişi. Biz 85 milyon kişiyiz Fransa 65 milyon kişi! Fransa'nın spora harcadığı para bizim maliye bakanlığının bütçesi kadar. Fransa lisanslı bisikletçileri 644 bin, Türkiye'de 28 bin. Tenisçileri 1 milyon bizim 28 bin. Yine de böylesi dağılıma rağmen olimpik sporlara değer veriliyor. Şu anda Kış Olimpiyatları'na tam sayfa yer ayırabilen tek gazeteyiz. Fransa 100 sporcuyla giderken biz 6 sporcu ile Kış Olimpiyatları'na gidiyoruz. Maalesef bu sadece basının sorunu değil. Hâl böyle olunca biz de kısıtlı bir çerçeveye hapsoluyoruz.

Fanatik Gazetesi Türkiye Buluşmalarında ilk durak Adana



Tunç Kayacı: Temel sorunlarımızdan biri çocuklarımıza spor için zaman ayıramamamız. Akşam 5-6'ya kadar okulda kalan çocuk spora zaman ayıramıyor. Sadece spor liseleri kurarak bu kültürü oluşturmak mümkün değil. Sadece anne-babaların yaptığı fedakarlıklarla bu amaçladığımız spor kültürünü oluşturamayız.

Mehmet Demirkol: 9 saat okula gitmeye gerek yok bugünün dünyasında. Saçmalık bu bir kere.Bunu değiştirmemiz lazım. Finlandiya'da 3 saat mesela okul. Benim oğlan biraz hiperaktif ellerinizden öper. 6 yaşındaki çocuğu sınıfa soktuk oturtamadım adamı. Enerji patlaması yaşıyor adam. Bu işi çözmüş birçok ülke var. Biz de çözmeliyiz en fazla biz çaba göstermeliyiz. Çünkü en fazla çocuk bizde var. Avrupa'nın Brezilya'sı olmamamız için hiçbir neden yok. Bursa’da beni bir konuşmaya davet etmişlerdi. Felaket bir trafik vardı. O zaman demiştim ki "Bu şehirden bir şampiyon çıkması lazım" umarım Adana’dan da bir şampiyon çıkar.

“Bu sene umudum var”

Beşiktaş’ın Bayern Münih karşısındaki şansının sorulması üzerine Mehmet Demirkol, “Biz maça gidiyoruz, yani umudumuz var gidiyoruz. Mesela Liverpool maçına gitmemiştim onu söyleyeyim. Bu sene umudum var. İnşallah olur. Maç konusunda heyecanlıyım” diye cevap verdi.

Adana'da Süper Amatör Lig'e yükselen Adana Yüksel Gençlik Spor futbolcuları, Fanatik yazarlarına sürpriz yaparken yazarımız Mehmet Demirkol, şampiyon takıma kupa ve plaket verdi.



SAYFA GÜNCELLENMEKTEDİR.

Haberin Devamı
YORUM YAZ