MENÜ

Fair play ruhuna aykırı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Disiplin Kurulu Üyesi ve asbaşkanı, spor hukukçusu Av. Remzi Kazmaz, Trabzonspor'dan sonra Fenerbahçe'nin UEFA'ya yaptığı başvurunun da etik ve ahlaki olmadığını söyledi.

Fair play ruhuna aykırı

Fanatik gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan açıklamaları üzerine sosyal medyada Trabzonsporlular’ın eleştirilerine muhatap olan Av. Remzi Kazmaz, “Nasıl ki Trabzonspor’un tavrı etik, sportif değilse Fenerbahçe’nin de Trabzon’u UEFA’ya şikayet etmesi aşnı şekilde etik ve sportif değildir” dedi.

TFF, her ne kadar olumsuz karar verse de bu tür itirazların adresinin TFF Genel Kurulu olduğunu vurgulayan Av. Kazmaz, “Tüm bu yapılanlar fair play ruhuna da aykırıdır. Kulüp yöneticilerinin yaptığı davranışlar taraftarı birbirine kırdırmaktan öteye gitmiyor. Türk sporu, kulüpler ve ülke imajı zedeleniyor” diye konuştu. Kulüp yöneticilerinin yanı sıra bazı medya gruplarının ve kalemşörlerin tartışma ortamını kavgaya dönüştürdüğünü ifade eden Av. Kazmaz şunları şöyledi:

“Fenerbahçe ve Trabzon ikisi de ülkemizin güzide kulübü. Ancak basiretsiz yöneticileri sayesinde barış dili sporun ruhu zarar görmekte ve taraftarlar kavga ortamına çekilmektedir. Sporda şiddete kadar varacak olayları körükleyen kalemşörler ve medya grupları da mevcuttur. Sporadamı ve hukukçu kimliğimizle dün ne dediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Kimsenin adamı da olmadık. Spor haberlerinde, gazetecilik meslek ilkelerine ve sporun ruhuna aykırı davranışlar içinde bulunan, olaylara çanak tutan kalemşörler ve yayın organları için RTÜK, Basın İlan Kurumu, Basın Konseyi, TSYD ve gazeteciler cemiyetlerimizi harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ