MENÜ

"Failler bulununcaya kadar oynamak istemiyoruz"

Fenerbahçe'nin yaptığı olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından 3 yönetici; Mahmut Uslu, Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu tarihi sözler sarfetti. Deniz Tolga Aytöre "Erteleme geçici önlemdir. Biz failler bulununcaya kadar bu oyunu oynamak istemiyoruz." dedi.

"Failler bulununcaya kadar oynamak istemiyoruz"

Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda cumartesi akşamı yaşanan olayı değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi. Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu'nun konuştuğu toplantıya başkan Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler de bulundu.

Toplantıda Şekip Mosturoğlu "Failler bulununcaya kadar, biz bu oyunu oynamak istemiyoruz" dedi.

İşte 3 yöneticinin basın toplantısındaki ifadeleri:

Mahmut Uslu:

"Öldürmeye teşebbüs var"

Çok kötü olaylar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu olaya sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Bundan dolayı da failler en kısa süre içerisinde bulunacaktır diye düşünüyorum. Ben de oradaydım. Olaya gelince şoför direkt olar hedef alındı. Bazı kamu görevlileri olayı "Taş atıldı" olarak geçiştirmeye çalıştı ancak her şey ortadaydı. Burada öldürmeye teşebbüs var, cana kasıt var. Ancak bazı insanlar hala ne olduğunu anlamış değil.

Sadece bizim otobüsümüz değil, arkadaki medya mensuplarının bulunduğu araçlar da tehlike altına girdi. Bu planlı bir harekettir, Türkiye'ye yapılmış bir harekettir. İsmail Kartal da şoförün arkasında oturuyordu. Şoföre bir şey olsa, İsmail Kartal'a da olacaktı. Tam yokuş aşağı 110 km hızla giderken bu olay oluyor ve "taş atıldı" deniyor.

"Takımın durumu hiç iyi değil"

Futbolcular da etten kemikten olan insanlar. Psikolojik olarak durumları hiç iyi değil. Bu yüzden dünkü antrenmanı da iptal ettik.

Sow'la ilgili bazı haberler var. Hocasından izin aldı ve 1 günlüğüne gitti.

Bizim için şampiyonluk ya da 4. yıldız önemli değil. Candan, insan hayatından daha önemlisi yok.


Tolga Aytöre: Fenerbahçe'nin canına kastedilmiştir


Yaşanan olaylardan dolayı olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yaptık. Fikirlerimizi ve kararlarımızı açıklamak üzere buradayız.

Bu eylem çok açıktır. 19'u futbolcu olmak üzere 41 kişinin hayatına kasıttır ve bir suikasttir. 3 Temmuz'da hürriyetinden yoksun bırakılan Fenerbahçe'nin bugün de canına kastedilmiştir.

"Fenerbahçe-Trabzon rekabetiyle açıklanamaz"

Ülkemizin içinde bulunduğu hassas sorunu da farkındayız. Ezber bozmaya da hazırız. Bu eylemin bir Fenerbahçe-Trabzonspor odaklı olmadığı ortadadır. Bu bir terör eylemidir. Bu eylemi bir bölgeye ve kendi insanımıza mâl etmek gibi bir amacımız yoktur.

Bununla birlikte sorumluluğumuzda olan şey, sadece Fenerbahçe taraftarlarının, çalışanlarının güvenliği değildir. Biz; Galatasaray, Beşiktaş ve tüm diğer takımların can güvenliğinden kendimizi sorumlu tutuyoruz. Artık kan dökülmüştür. Yaptığımız açıklamanın temelinde bu vardır, ki bu da başka mecralara çekilmeye çalışılmıştır.

"Sakatların iyileşmesi fikri sığ bir yaklaşımdır"


Çirkinleşmemek lazım. Sakatlarımızın iyileşmesi için bunu söylediğimiz sözleri var ancak bunlar çok sığ yaklaşımlar.

Hiçbir şampiyonluk bir insnaın hayatından önemli değildir.

Bizim liglerin şu kadar hafta ertelennsin gibi bir talbimiz yok. Önemli olan bu oyunun, oyun kalması ve can güvenliğinin sağlanmasıdır. Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacaktır. Fenerbahçe Kulübü, bu olayı hemen güvenlik görevlilerinin zaafiyeti veya kamu görevlilerinin hatasına indirgemeyecek kadar büyük bir kulüptür.

Açıkçası bu olay aydınlanana kadar, failleri bulunana kadar futbol oynama niyetinde değiliz.

Çakıl taşıyla başlayıp gelinen nokta vahimdir.

Dün akşama kadar umutluyduk. Bu olayın bir Fenerbahçe-Trabzonspor çekişmesinin dışında tutulması için çok uğraştık. Bunu bir 3 Temmuz hesaplaşması olarak görenler de var. Biz hepsinin önüne geçmesi için önem gösterdik.

Bu terör eyleminin beslendiği bazı damarları da ortadan kaldırmalıyız. Amaçlanan her ne olursa olsun bir toplumsal zıtlaşmanın Fenerbahçe, hiçbir yerinde olmayacaktır.

Belki de seçim öncesi ülkemizde kaos hedefleyen ki peşinen çok fazla şey de söylemek istemiyoruz ama her şey olabilir. İlk olarak Fenerbahçe ayrımcılarını temizlememiz lazım.

"Fenerbahçe'yi hedef gösterdiler"

Eğer siz tribünlerde "şike" diye bağrılmasına izin verirseniz, eğer siz futbolcuların arkasına kamera takarsanız, kamuoyunun önüne atarsanız, eğer siz yenildiğiniz bir milli takım maçından sonra gidip bir kulübün başkanına Aziz Yıldırım'ı şikayet ederseniz, o zaman siz Fenerbahçe'yi hedef gösterirsiniz.

Peşinen söyleyelim, biz verilecek her türlü karara saygılıyız. Karar ne olursa olsun bir an önce verilmelidir. Bu yargı sürecinin uzaması Fenerbahçe'ye ve Türk sporuna zarar verecektir.

Bizim için liglerin ertelenmesi, müsabakanın ertelenmesinin çok önemi yok. Bunlar geçici önlemler... Candan, yaşama hakkından bahsediyoruz. Bizim hiçbir talebimiz olmadı. Bir hafta sayısı da vermedik. Bize göre liglerin oynanmasına bile gerek kalmamıştır.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: Toplumun sinir uçlarına dokundular

Bu hadisede bir insanın ölmemesi bir şanstı. Eğer bugün bir ölünün arkasından konuşuyor olsaydık, bu şekilde konuşmazdık. Bu tüm ülkeye yapılmış bir saldırıdır.

Başkanımız 3 Temmuz'un hemen ardından "Bu bir şike davası değildir. Memleket elden gidiyor" dediğinde aslında bugünleri görmüştü. O günlerde toplumun sinir uçlarına dokunuldu. Ve bu günlere gelindi.

Bu toplumsal boyutta çatışmaya varacak bir hale gelmiştir. Bu camianın mensupları hep sağduyu çağrısı yaptı. Cadde'de, Anıtkabir'de, adliyede hep demokratik tepkilerimizi dile getirdik.

Herkes söylediklerine dikkat etmelidir. 'Ama'yla başlayan cümleler kurmamalıdır. Devlet erkânı bile bu olaya sahip çıkıyorsa, olayın sadece fanatizmle açıklanamayacağı ortadadır. Biz bu olayın takipçisiyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti de takipçisidir.

Taraftarlarımızı sağduyuya çağırıyoruz.

Burada insan hayatı söz konusu... Burada kafileye yapılan saldırı vardır. Can kaybı olsaydı infial olurdu. Biz birçok şeyin önüne geçmek için çabalıyoruz. Eğer bu olay terör eylemiyse, toplumun sinir uçları kaşınıyorsa, hepimize yapılmış bir saldırdır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ