MENÜ

Facia olur

Galatasaray - Sivas ve Belediye-Fener maçları aynı gün, aynı saatte oynanırsa facia olur. Çünkü Sarı-Kırmızılılar kazanırsa Arena'da şampiyonluk kutlayacak, taraftarlar ardından Aslan'ın evi Florya'ya koşacak. Aynı saatlerde Fenerbahçeliler de Olimpiyat'ı boşaltacak, gruplar caddelerde karşılaşacak. İstenmeyen olaylar yaşanmaması için program değişikliği şart.

Facia olur

Ligin boyu kısaldı, bu hafta sonu şampiyonun belli olması bekleniyor. Beklenmeyen ya da öngörülemeyen çok kritik bir durum var. O da haftalık planlamadaki büyük sakınca! TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe’yi ‘aralarındaki rekabetten dolayı’ aynı gün aynı saatte oynatıyor. Aslında bu normal ve daha önce yapılmış uygulama. Ancak burada atlanan nokta felaketlere yol açabilecek nitelikte. Çünkü Sivas’ı Arena’da ağırlayacak Cim Bom’a galibiyet yetecek, hiçbir sonucu beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek. Aslanlar önce statta sevinecek, sonra yollara dökülüp Florya’ya gidecek. Aynı saatlerde Fenerbahçeliler de Belediye maçından çıkıp Olimpiyat Stadı’nı terk edecek. Yan yana yürümesi bile zor olan iki grup, muhtemeldir ki yollarda karşılaşacak. Sonrasını düşünmek bile istemiyoruz, yetkilileri uyarıyoruz. Evet, emniyet çalışıyor, tedbirler alıyor. Ama şartları zorlamaya ne gerek var! Günler değişse hiçbir tarafın itiraz etmeyeceği bilinirken, hatada ısrar edilmesin, birkaç akil adam çıksın ve bu kaosu noktalasın. Unutmayın, akacak tek bir damla kan bile onlarca kupadan değerlidir.. Ve göz göre göre gelen faciayı önlemek için henüz geç değil.

Çözüm

Galatasaray, Fenerbahçe’nin 7 puan önünde, yarış kopmuş durumda. Sadece Belediye ve rakiplerine göre yapılan planı kulüplere danışarak değiştirmek sorunları çözecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ