MENÜ

Facebook'tan bir zafer daha!

Facebook'un başlangıçta büyük tepkiler alan uygulaması, bugün dev bir başarıya imza atmış durumda!

Facebook'tan bir zafer daha!

Facebook Messenger, Android cihazlar üzerinde 1 milyar kez indirildi ve bu başarıya, şimdiye kadar sadece birkaç uygulama tarafından ulaşılmış durumda. Facebook mesajlaşma ürünlerinin başkan yardımcısı David Marcus, bir yazısı aracılığı ile firmanın popüler Messenger uygulamasının 1 milyar Google Play Store indirmesine ulaşan özel uygulamaların arasında yer almayı başardığını duyurdu.

Daha önce 1 milyar çizgisine ulaşmış olan Facebook'un asıl uygulamasının yanı sıra WhatsApp da bu listede bulunmakta. Google tarafında ise Gmail, YouTube, Search ve Maps uygulamalarının 1 milyar noktasını aştığını görüyoruz.

Özellikle Messenger'ın geçtiğimiz yıl Facebook uygulamasından ayrıldığı zaman aldığı tepkiler düşünülürse, bu duyurunun önemi daha da iyi anlaşılıyor. Her ne kadar hizmetlerin farklı uygulamalara ayrılmasının daha iyi bir deneyim sunacağı söylenmiş olsa da, Facebook tarafından mesajlaşma hizmetinin ayrı bir uygulama olarak sunulması pek de hoş karşılanmamıştı.

1 milyar indirmenin küçümsenecek bir şey olmadığı kesin ancak bunun anlamı 1 milyar insanın Messenger'ı kullandığı değil. Ama bu sayının, iOS cihazlarında gerçekleştirilen milyonlarca indirmeyi içermediğini de söylemeliyiz. CNBC'nin söylediğine göre Mart ayı itibariyle, Messenger'ın 600 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunmaktaydı.

Resimlerle: Facebook'a ince ayar

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ