MENÜ

"Facebook cebi" gelecek mi?

Facebook, kendi markasını taşıyan bir cep telefonu üretecek mi? Beklenen cevap belli oldu...

"Facebook cebi" gelecek mi?

Facebook, kendi markasını taşıyan bir telefon üretmek konusunda dersini almış görünüyor. Facebook'un mesajlaşma ürünleri başkan yardımcısı David Marcus, iki sene önce HTC First ile yaşanan başarısızlığın ardından böyle bir telefonu bir daha "muhtemelen üretmeyeceklerini" söyledi.

Haberin Devamı

Facebook'un giriş ekranı Facebook Home ile gelen, HTC ve Facebook ortaklığıyla üretilen HTC First, "Facebook telefonu" olarak da tanınıyordu. Nisan 2013'te 99 dolarlık yurtdışı fiyatıyla satışa sunulan cihaz, hiç ilgi çekmeyince fiyatı AT&T tarafından 99 cent'e çekilmişti.

Telefon satmıyor olması, Facebook'un mobilden para kazanmadığı anlamına gelmiyor. Kaliforniya merkezli firmanın Temmuz'da yaptığı açıklamaya göre ikinci çeyrekteki reklam gelirlerinin yüzde 76'sı, mobil cihazlardan gelmekteydi. Marcus'un Perşembe günü söylediklerine göre ise mobil cihazlarda harcanan sürenin yüzde 25'i, Facebook'un uygulamaları olan Messenger, WhatsApp ve Instagram'da geçiyor.

Marcus, Facebook ve Messenger'ı ayrı uygulamalar olarak sunma kararlarının son derece doğru olduğunu gördüklerini de söylerken, birçok kullanıcının Facebook'a kaydolmadan Messenger'ı kullanabildiğini vurguladı. Yönetici önümüzdeki aylarda Messenger'ın fotoğraf paylaşma yeteneklerini geliştireceklerini, böylece kullanıcıların fotoğrafları duvarda paylaşmak zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Haziran ayındaki bir açıklamaya göre Facebook'un Messenger'ını ayda en az bir kez kullananların sayısı, 700 milyona ulaşmış durumda. Bu sayı, Eylül'de 900 milyon kullanıcısı olduğu açıklanan WhatsApp'a oldukça yakın. Facebook, sosyal ağdaki kullanıcı sayısının (WhatsApp ve Instagram hariç) ise 1,5 milyar olduğunu iddia ediyor.

Resimlerle: Fotoğraflarla Facebook ofisleri



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ