MENÜ

F1'e yeni yayıncı kuruluş

Red Bull Racing'in F1'deki üstünlüğünün yarışlara olan ilgiyi azaltmasından endişe edilirken, yeni bir yayıncı kuruluş Formula 1'le anlaştı.

F1'e yeni yayıncı kuruluş

Uluslararası medya şirketi MP & Silva, F1'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika yayın hakları için 6 yıllık anlaşmaya imza attı. Anlaşma 2014 sezonundan itibaren başlayacak. MP & Silva böylece ilk kez F1 yarışlarının yayın hakkını almış olacak.
F1 patronu Bernie Eccleston yaptığı açıklamada, anlaşmanın amacının, Ortadoğu'da Formula 1'e olan ilgiyi artırmak olduğunu belirterek, "MP & Silva'nın bu konuda bize yardımcı olacağından eminim" dedi.

Anlaşmaya göre şirket, bölgede yayın hakları karşılığında F1 yönetimine belli bir ücret ödeyecek. Şirket daha sonra anlaşmaya dahil olan bölgedeki ülkelere istediği fiyattan yayın haklarını satabilecek.

MP & Silva Operasyon Direktörü Peter Hutton, Abu Dabi ve Bahreyn'deki yarışlarla F1'in son yıllarda Ortadoğu'da popüleritesini artırdığını belirterek, uzun dönemli bir hedef çizdiklerini söyledi.

Şirket ayrıca, 2014-2019 yılları arasında Polonya ve Romanya ile 2015-2019 yılları arasında Bulgaristan için de F1'in yayın haklarını satın aldı.

turkiyef1.com

Haberin Devamı
YORUM YAZ