MENÜ

Euroleague'in yeni formatı nefes kesiyor!

Euroleague'de 2016-2017 sezonuyla birlikte yürürlüğe giren yeni formatla birlikte, lig tarihinin en çekişmeli, en yüksek skorlarına sahne olunan, seyirci rekorlarının kırıldığı maçları oynanırken Türk Hava Yolları'nın sponsor olduğu lig, bu formatla tüm dünyanın ilgisini daha çok çekmeye başladı.

Euroleague'in yeni formatı nefes kesiyor!

Turkish Airlines Euroleague'de bu sezondan itibiren, Avrupa'nın en iyi 16 takımı lig usulü karşı karşıya geliyor. Ülkemizin de 4 takımla temsil edildiği organizasyon, yeni formatla birlikte değerine değer katmayı başardı.

Üst üste maçların oynandığı fikstürde, lig tarihinin en çekişmeli, en yüksek skorlu ve seyirci ortamalarında rekorların kırıldığı maçlar sahneleniyor.

Şimdiye kadar oynanan 80 maçta 162.8 sayı ortalamasının tutturulduğu (takım başına 81.4) lig, 2000 yılındaki 153.9'luk ortalamanın neredeyse 10 sayı üstüne çıktı.

Basketbolseverler, yeni formatla birlikte bu sezon Euroleague maçlarında daha çok üç sayılık basket izlemeye başladı. Neredeyse maç başında 17 isabetli üçlük atılırken, yüzde 37,7'lik yüzde tutturuldu. Asist sayılarında da gözle görülür bir artış gözlendi. Organizasyonun son 15 yılında tutturulan yüzde 13.8'lik asist yüzdesi, bu sezonla birlikte 17,5'e yükseldi.

Geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe-Real Madrid maçı, 201 ülkede canlı yayınlanıp dünya rekorunun kırıldığı gece nefesleri kesmişti.

Euroleaguein yeni formatı nefes kesiyor





Haberin Devamı
YORUM YAZ