MENÜ

ETU Avrupa Triatlon Kupası Yarışları Balıkesir'de başladı

Avrupa Triatlon Birliği (ETU) tarafından organize edilen Avrupa Triatlon Kupası Yarışları, küçük yaş kategorilerindeki müsabakalarla Balıkesir’de başladı.

ETU Avrupa Triatlon Kupası Yarışları Balıkesir'de başladı

Etaplarının tamamı Avlu Balıkesir’de gerçekleştirilecek organizasyonun ilk günündeki 9-12 yaş, 13-14 yaş ve yıldızlar kategorisi yarışlarında startı Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya verdi.

Haberin Devamı

Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 31 ülkeden sporcuların katıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hem genç hem de elit sporcuların yarışları yarın gerçekleştirilecek. Pazar günü ise yine Türkiye Kupası yarışlarımızı yapacağız. Üç gün süreyle burada triatlon şöleni olacak. Gerçekten burası yabancı sporcu ve delegelerin de söylediği gibi, triatlon için bir stadyum gibi olmuş. Bu tarz yarışların görselliği ve izlenebilirliği çok önemli. Burası yüzmeyi, bisikleti ve yine koşuyu başından sonuna kadar çok rahat takip edebileceğiniz bir parkur. O yüzden herkes çok sevdi. İnşallah kazasız, belasız bir şekilde yarışlarımızı tamamlarız."

Yalçınkaya, hava sıcaklıklarının yüksek olmasından dolayı yarın startın saat 06.30’da verileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ