MENÜ

Estetik cerrahide en fazla tercih edilen uygulamalar hangileri?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, estetik cerrahide en fazla uygulanan estetik cerrahi uygulamalarını sizler için anlattı.

Estetik cerrahide en fazla tercih edilen uygulamalar hangileri?

Günümüzde birçok insan daha düz bir karın, daha büyük bir göğüs veya yeniden şekillendirilmiş bir burun veya çene elde etmek için estetik cerrahiden destek alıyor. Tüm dünyada ve ülkemizde neredeyse aynı estetik cerrahi uygulamaları daha fazla tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Burun Estetiği

Burun estetiği veya rinoplasti, en yaygın estetik prosedürlerden biridir. Estetik cerrahi ile yüze göre çok büyük veya geniş görünen, burun köprüsünde tümsek olan, doğal şekliyle ya da yaralanmadan dolayı eğri veya merkezden uzak olan burunlar yeniden şekillendirilebilir. Günümüzde, gençler arasında daha popüler olan bir ameliyattır, ancak en az 15 veya 16 yaşına kadar, erkekler için daha büyük yaşlarda tercih edilmesi gereken bir prosedürdür. Ameliyattan sonra komplikasyon riski düşüktür ve iyileşme süresi bir ila üç hafta arasındadır. Burnun şeklinin tam olarak oturması için ise birkaç ay sürse de iyileşme birkaç yıl boyunca devam eder.

Göz Kapağı Ameliyatı

Blefaroplasti olarak da adlandırılan göz kapağı ameliyatı, üst kapak düşüklüğünden alttaki torbalanmalara kadar çeşitli endişelere yardımcı olabilir. Daha sıkı, daha pürüzsüz göz kapakları oluşturmak için fazla cilt ve yağ alınır. Torbaları veya şişkinliği azaltmak için yağ bir noktadan diğerine aktarılabilir. İyileşme yaklaşık 2 hafta sürer ve fark edilir yara izi riski oldukça düşüktür.

Haberin Devamı

Boyun Germe

Gevşek doku bantları veya "hindi gerdanı", zayıflamış boyun kaslarından kaynaklanır. Estetik cerrahi ile boyundaki kaslar gerilerek, sıkılaştırılarak ve fazla yağlar alınarak bu sorun düzeltilebilir. Boyun germe genellikle yüz germe ile birlikte yapılır. Herhangi bir ameliyatta olduğu gibi, hafif bir enfeksiyon olasılığı vardır. İyileşme iki haftadan birkaç aya kadar sürebilir.

Yüz Germe

Yüz germe daha pürüzsüz, daha genç bir yüz oluşturur. Kulak çevresinden başlanarak, fazla cildi çıkarılabilir ve yüzü sıkılaştırmak için daha derin cilt ve kas katmanları yeniden şekillendirilebilir. Nadir olsa da, enfeksiyon ve yaralanma olasılığı vardır. Yüz germe estetiği artık ilk beş estetik operasyon arasında yer almıyor. Enjekte edilebilir dolgu maddeleri, botoks, radyofrekansla sıkılaştırma veya lazer terapileri gibi daha kolay seçenekler daha fazla tercih ediliyor.

Lazerle Cilt Yenileme

Lazerle cilt yenileme, hasarlı cilt hücrelerinden kurtulmak için ışık huzmeleri kullanır. Cildin dış katmanları çıkarıldığı için ince çizgiler ve lekeler kaybolur. Lazerle cilt yenileme güneşten zarar görmüş cilt ve akne izlerinde iyi sonuç veriri açık renk cilt tiplerinde daha etkili sonuçlar sağlar. Kullanılan lazerin tipine bağlı olarak iyileşme yüzde bir ila iki hafta, yüz dışı bölgeler için daha uzun sürebilir.

Haberin Devamı

Saç Ekimi

Erkeklerin yarısı ve kadınların çoğu yaşlandıkça saç kaybı yaşayabilir. Tipik olarak, başın yanında veya arkasında daha yoğundur. Estetik cerrahi ile dökülmeye karşı duyarsız olan bu yoğun bölgelerden alınan sağlıklı saç kökleri seyrelen ya da dökülen bölgelere küçük miktarlar transfer edilme imkanı verir. Günümüzün saç ekimleri, her biri bir ila üç saç kökü içeren yüzlerce "mikrogrefti" doğal bir görünümle transfer edilme imkanına sahiptir.

Kol Germe

Yaşlandıkça, özellikle kadınlar için triseps tonunu korumak zor bir iştir. Savaşı kaybettiğimizde, sonuç "tuzluk" olarak bilinen üst kollardan sarkan fazla deri ve yağ olabilir. Brakioplasti olarak bilinen estetik cerrahi prosedürü ile düzeltilebilir. Kolun koltuk altı ile dirsek arasındaki alt kısmındaki fazla deri ve yağlar alınarak sıkılaştırılabilir. Kolun iç-arka tarafında çok hafif iz kalabilir.

Haberin Devamı

Liposuction

Liposuction, kozmetik cerrahinin en yaygın türlerinden biridir. Yağların parçalanarak yapılan emilme işlemi ile karın, uyluk, kalça veya arkadaki küçük yağ şişkinlikleri giderilebilir. Sonuç, tedavi edilen alanda daha pürüzsüz bir şekillenmedir. Liposuction, ortalama veya ortalamanın biraz üzerinde kilolu hastalarda en iyi sonucu verir. Komplikasyon olasılığı küçüktür, ancak enfeksiyon, düzensiz yağ giderme veya cilt değişikliğine neden olabilir.

Karın Germe

Liposuction'dan farklı olarak, karın germe büyük bir ameliyattır. Abdominoplasti olarak da adlandırılan prosedür, karın bölgesindeki yağları alır ve kasları sıkılaştırır. Ameliyat birkaç saat sürebilir ve zamanla azalan hafif izler oluşabilir. Hala çok kilo vermeyi planlayan veya hamile kalabilecek kadınlar için karın germe önerilmez.

Haberin Devamı

Meme İmplantları

Meme büyütme, kadınlarda en sık yapılan iki estetik ameliyattan biridir. Göğüs büyütme için alt göğüs kıvrımında küçük bir kesi yapılır ve silikon jel implantlar yerleştirilir. Ameliyatın nispeten düşük riski vardır, izler zamanla kaybolur. Hasta memnuniyeti en yüksek estetik operasyonlar arasında yer alır.

Meme Küçültme

Kadınların daha büyük göğüsler araması yaygındır, ancak göğüs küçültme de popülerdir. İstenilen büyüklüğe ulaşmak için yağ, doku ve cilt çıkarılır. Bu, büyük, ağır göğüslü kadınlarda boyun ve sırt ağrısını hafifletebilir.

YORUM YAZ