MENÜ

Esteban Trabzon'da

Onur Kıvrak kriziyle gergin günler geçiren Trabzonspor'da milli kalecinin alternatifi kısa sürede bulundu. Bordo-Mavililer, 26 yaşındaki Esteban Alvarado'yla anlaşmaya vardı. Kosta Rikalı futbolcunun transferinin bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklanması, en geç perşembe gününe kadar da resmi imzaların atılması bekleniyor.

Esteban Trabzon'da

Onur Kıvrak’ın geleceği halen belirsizliğini korurken, Bordo-Mavili yönetim tedbirli davrandı ve kaleci transferini gerçekleştirdi. Karadeniz temsilcisi, son olarak AZ Alkmaar forması giyen Esteban Alvarado’yla her konuda anlaşmaya vardı.

Bonservisi elinde bulanan 26 yaşındaki kaleci için hiçbir bedel ödemeyecek olan Trabzonsporlu yetkililer, az bir miktarda imza parası vermesi bekleniyor. Bilindiği üzere Bordo-Mavili kurmaylar, boşta bulunan Stephane Mbia için 2.2 milyon Euro imza parası ödemişti.

KAP’a bildirim yakında

Kosta Rikalı futbolcu için bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bilgilendirme mesajının atılması, tarafların ise en geç perşembe gününe kadar resmi imzaları atacağı öğrenildi. Bu gelişme sonrası Onur’un kulüp içindeki akıbeti iyice sorunlu bir hale geldi.

İstikrarlı bir kaleci

26 yaşındaki futbolcu, 5 sezondur AZ Alkmaar forması giyiyor. Kariyerinde sadece sadece 2 kulüpte mücadele eden Esteban, istikrarlı ve tutarlı karakteriyle de göz dolduruyor. Bu arada sözleşme detaylarıyla ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmazken, Esteban’ın Bordo-Mavililer’den yıllık 1.6 milyon Euro dolaylarında para alacağı gelen haberler arasında.

Serhat Demirtaş
'Tam bir savaşçı'

Telegraaf Gazetesi yazarı Oostindie Sieb, Trabzonspor’un YENİ KALECİSİ Esteban’ı yorumladı:

Esteban, Kosta Rika futbolunun son dönemdeki en başarılı kalecileri arasında yer alan bir isim. Hollanda’nın en köklü takımlarından Alkmaar’ın kalesini tam 5 sene boyunca koruması, onun kalitesini ortaya koyuyor. Saha içerisindeki hırslı ve savaşçı görüntüsü, yetenekleriyle beraber onu diğer kalecilerden ayıran özelliklerinden... Refleksleri ve önsezileri oldukça iyi bir kaleci. Özellikle penaltı kurtarışlarıyla da bilinen bir kaleci. Alkmaar’la sözleşme yenilemek için haftalık 50 bin Euro’luk bir talebi olduğu için kontratı uzatılmadı ve şu anda serbest bir oyuncu. Türkiye’de başarılı bir şekilde görev yapabileceği kesin. Maddi olarak beklentileri karşılanması halinde Trabzonspor’un kalesini uzun yıllar korur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ