MENÜ

Eskişehirspor'un direnişi!

13 takviye yapan Eskişehirspor, Sivas ve Rize deplasmanlarından 4 puan çıkardı, kurtuluşun fitilini yaktı. Son maçında takım olarak 121.97 km koşarak Süper Lig'de kaydı tutulan tüm sezonların rekorunu kırdı. Artık herkesin düşüncesi aynı: Bu takım düşmez.

Eskişehirspor'un direnişi!

Sezonun ilk yarısını ligin dibinde bitiren Eskişehirspor için herkesin ortaki görüşü, “Kurtuluşu imkansız” şeklindeydi. Ara transfer döneminde kadrosuna tam 13 takviye yapan Kırmızı-Siyahlılar’ın uyum süreci de düşünüldüğünde işi gerçekten zor görünüyordu.

Ancak Kırmızı-Siyahlılar ikinci yarıya öyle bir başlangıç yaptı ki hava da, görüşler de bir anda değişti. Zorlu Sivas deplasmanında 6 puan değerindeki maçı müthiş bir oyunla kazanan Samet Aybaba’nın takımı, Çaykur Rize deplasmanında da 1 puanı adeta söktü aldı.

Yok böyle bir rakam!

Hem Eskişehirspor camiasına hem de futbol kamuoyuna, “Bu takım düşmez” dedirten detay ise maçtan sonra ortaya çıktı. Eskişehirsporlu oyuncular kritik maçta takım olarak tam 121.97 km. mesafe kat ederek büyük bir rekora imza attı. Bu rakam Süper Lig’de koşu mesafe kayıtlarının tutulduğu tüm sezonların en iyisiydi.

‘Oyuncuların özverisi’

Aybaba bu rekorla ilgili olarak, “İlk geldiğimiz günden bu yana oyuncularımızın çok büyük bir özverisi var. Bu da sahaya olumlu yansıyor. Oyuncular kapasitelerinin üzerine çıkarak mücadele ediyor. Onlara teşekkür ediyorum” sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ