MENÜ

Eşi benzeri yok!

İki kulvarda birden şampiyonluk mücadelesi veren tek takım olan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Manisaspor karşısında final arıyor.

Eşi benzeri yok!

1982/83 sezonundan bu yana Ziraat Türkiye Kupası’na hasret olan Fenerbahçe, hasretini bu kez dindirmek amacında. Hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluk mücadelesi yapan tek takım olan Kanarya’da hedef, önce finale çıkmak, ardından 26 senedir süren kupa özlemini sona erdirmek. Yarı final ilk maçında Manisaspor’u Şükrü Saracoğlu’nda 2-0’lık skorla geçerek, büyük bir avantaj yakalayan Sarı-Lacivertliler, her türlü galibiyet, beraberlik, tek farklı yenilgiler, 3-1, 4-2, 5-3 gibi iki farklı mağlubiyetlerde adını finale yazdıracak. Fenerbahçe, Manisaspor’u safdışı bıraktığı takdirde, kupada 13. kez final oynama başarısını gösterecek. Sakat Gökhan Gönül’ün yerine Bekir’i sağbek oynatacak olan teknik direktör Daum, savunmanın göbeğinde de Bilica’nın yerine Önder’e forma verecek. Alman hocanın, hafif sakatlığı bulunan Kaptan Alex ile Güiza’yı da bugünkü mücadelede yedek soyundurması bekleniyor. Maçın gidişatına göre, bu iki oyuncu, ikinci yarıda şans bulabilecek.

Alex yedek soyundurulacak
Daum’un, skorun istediği gibi olması durumunda Alex’i oynatmayıp, hafta sonundaki derbiye saklayacağı belirlendi. Sarı-Lacivertli ekipte, bugünkü maçın ardından da gözler, hafta sonunda Süper Lig’de oynanacak Beşiktaş derbisine çevrilecek. Hedef, önce kupada finali yakalamak, ardından ligde derbiyi kazanıp, ezeli rakibini safdışı bırakırken, şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmak.

Can Gebetaş


MANİSASPOR
İlker
Ferhat
Hüseyin Tok
Burak
Eren
Mehmet Nas
Yiğit İ.
Mehmet Güven
Güven
Simpson
Isaac

FENERBAHÇE
Volkan D.
Bekir
Lugano
Önder
Santos
Mehmet T.
Selçuk
Emre
Vederson
Özer
Gökhan Ünal

Stat: 19 Mayıs
Saat: 20.00
Yayın: TRT
Hakem: Aytekin Durmaz, İsmail Şencan, Serkan Akarca

Fenerbahçe-Manisaspor maçları

Süper Lig

17

13

Türkiye Kupası
Toplam 9 5 3 1 19 13

İç saha

10

Dış saha

10

Toplam

19

13

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ