MENÜ

Es-Es'in dönüşü: 1-0

Eskişehirspor, taraftarı önünde kendisi gibi sıkıntılı günler geçiren Samsunspor'u devirdi. Alper'in tek golüyle zafere uzanan Kırmızı Şimşekler, 6 maç aradan sonra galip geldi.

Es-Es'in dönüşü: 1-0

Süper Lig’de alt sıralardan kurtulma mücadelesinde, Samsunspor’u Alper Potuk’un golü ile 1-0 yenen Eskişehirspor, rahat bir nefes aldı. Kadrosundaki Bundesliga patentli futbolcusu Dede’ye yabancılık çektirmemek için maçlara çaktırmadan Borussia Dortmund forması ile çıkan Eskişehir, ligi sadece Fenerbahçe maçından ibaret sanan Petkoviç’in takımı karşısında maç boyunca kontrolllü bir oyun sergiledi. Galatasaray’ın başında yaşadığı tecrübelerle Süper Lig’in sırrını yavaş yavaş çözmeye başlayan Skibbe, Tello ve Kamara gibi yıldızlarını gençlerle harman edince, direk sonuca giden bir takım yaratma yolunda büyük mesafe katetmiş.
Son 5 maçında kalesinde gol gören Eskişehirspor, son 3 maçta rakip fileleri havalandıramayan Samsunspor karşısında oyuna hızlı başladı. 9’da Tello-Kamara işbirliği sonucu topu önünde bulan Alper Potuk, kaleci Ahmet Şahin’in de ileri çıktığını görüp, üstten falsolu vurdu: 1-0.

Haberin Devamı

35’te Bahia’nın markajında kendini ceza alanı içinde yere bırakan Mehmet Yıldız, kenardaki Skibbe’yi bile rolüne inandırdı, ama hakem Koray Gençerler ön koltuktan izlediği sahneye “penaltı” ödülünü vermedi. 44’te Murat Yıldırım’a çarpıp, kale içine giden topu İvesa kornere çelince, ilk yarı Eskişehir’in üstünlüğü ile geçildi.

Samsun’da kara bulutlar

İkinci yarıda tribün bandosunun coşkulu nameleri, takımı ateşlerken, Petkoviç ise savunma güvenliğinden feragat edip, en azından maça ortak olmak adına sahaya Mustafa Sarp’ın yerine genç golcü Anıl Dilaver’i sürdü. Bu da yetmedi, ardından Ufuk’u çıkarıp Ekigho’ya alarak dörtlü forvete döndü. Bu değişiklikler Samsun’un atak gücünü artırdı. Eskişehir ise kontataklarla rakip kalede gol aradı. 63’te Zenke’in soldan getirdiği topu, Ekigho uygun pozisyonda dışarı attı. 68’de Mehmet Yıldız, kaybettiği pozisyonun intikamını Ahmet Şahin’i çiğneyerek aldı. 86’da Zenke’nin pasında topu çapraz’dan köşeye yollayan Anıl Dilaver’in vuruşunu İvesa tokatladı. 90 dakikanın sonunda 6 maç sonra kazanan Eskişehir’de yüzler gülerken, Samsunspor’un üzerinde ise kara bulutlar iyice belirginleşti.

Haberin Devamı

Hocalar ne dedi?

Skibbe:

“Son haftalarda iyi mücadele etmemize rağmen, son vuruşlarda sıkıntı yaşıyorduk. Bu maç çok önemliydi, futbol adına gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Her geçen gün oyun olarak daha iyiye gidiyoruz. Galibiyetle birlite özgüvenimiz geri geldi. Şimdi önemli olan bunun devamını getirmek. Oyuncularımı kutluyorum.”

Petkoviç:

“Maçın hakkı bu olmamalıydı. Çünkü fazlasıyla pozisyon bulduğumuz bir karşılaşmaydı, fakat kaleciyi geçemedik. Her türlü hamleyi yaptık, özellikle ikinci yarının son bölümlerinde riskleri göze aldık. Ancak olmayınca olmuyor. Hatalarımızdan ders çıkarıp, çok çalışmalıyız. Önümüze bakmak zorundayız.”

Hüseyin Sakarya

YORUM YAZ