MENÜ

Es-Es evinde güzel: 3-1

Atatürk Stadı'nda dün Eskişehirli futbolcuların şovu vardı. Belediye'yi konuk eden Es Es rakibine şans tanımadı, sahadan 3-1 galip ayrıldı. Liderin bir puan gerisinde yer alan Kırmızı-Siyahlılar, Avrupa umutlarını son haftaya taşıdı.

Es-Es evinde güzel:  3-1

Eskişehirspor zirve yarışı kendisine lazım olan üç puanı İstanbul Belediye gibi güçlü bir rakip karşısında çok rahat aldı. Maç öncesi genel beklenti, son haftaların formda takımı Belediye’nin Kırmızı-Siyahlılar’ı zorlayacağı şeklindeydi. Ancak 90 dakika sahada tel tel dökülen ve varlık gösteremeyen bir Belediye izledik. Es Es çok hızlı başladı ve başladığı gibi bitirdi. Oyunun iki yönünü çok iyi kullandılar. Attıkları 3 golün en az iki katı da net pozisyon kaçırdılar. 4. dakikada Webo kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Kayacan zamanında bir müdahaleyle golü önledi. 8’de Veysel’le başlayan atakta Erkan pasına hareketlenen Batuhan kötü vurdu. 13’te Kamara sağdan nefis bir orta yaptı. Batuhan’ın kafa vuruşu etkisiz kaldı. Dakikalar 19’u gösterirken ev sahibi öne geçti. Batuhan’ın yaptığı asistte Kamara ağları havalandırdı: 1-0. 30’da Eskişehir ikinci golü buldu. Alper’in kornerine Dede nefis vurdu. Direkten dönen topu Veysel tamamladı: 2-0.

Kamara yıldızlaştı
Eskişehirspor 34’te yine Veysel’le gole yaklaştı ama vuruşunda top auta çıktı. 44’te Alper’in pasında Batuhan vurdu, Oğuzhan başarılıydı. Açıkçası Eskişehirspor ilk yarıda rüzgar gibi esti. Arif Erdem çare olarak oyuncu değişikliğine gitti. Genç hoca, devre arasını beklemeden Zeki’yi çıkarıp Ekrem’i aldı. İkinci yarıda da Efe-Tevfik değişikliğine gitti. Orta alandaki pas hataları, geride iyi oyun kuramayışları mağlubiyetin en büyük nedenlerinde. Eskişehirspor oyunun her anında vardı. 77’de oyuna sonradan giren Tello’nun pasında Kamara durumu 3-0’a getirdi. 79’da Doka, Belediye’nin tek golünü attı.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ