MENÜ

"Erzurum EYOWF'u başarılı şekilde düzenleyecek"

Erzurum’un ev sahipliğinde düzenlenecek ve 17 yaş altı sporcuların yer alacağı 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (2017 EYOWF) için kentteki hazırlıklar sürüyor.

"Erzurum EYOWF'u başarılı şekilde düzenleyecek"

Erzurum’un ev sahipliğinde düzenlenecek ve 17 yaş altı sporcuların yer alacağı 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (2017 EYOWF) için kentteki hazırlıklar sürüyor.

Avrupa Olimpiyat Komitesinin EYOWF’lardan sorumlu genel menajeri Katerina Ncyova, 11-18 Şubat 2017’de gerçekleştirilecek organizasyon öncesi incelemelerde bulunmak amacıyla kente geldi.

Tesisler ve sportif hazırlıkları inceleyen Ncyova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerle organizasyon öncesi, komite ve direktörlerin görevleriyle alakalı detaylı görüşmeler yaptığını söyledi.

Ncyova, oyunların yapılacağı spor tesislerini ve hazırlıkları yerinde gördüğünü dile getirerek, "Yaptığımız toplantı ve gördüğüm hazırlıklar neticesinde önemli mesafeler katedildiğini gördüm. Gelişmeler ve hazırlıkları gayet iyi buluyorum." dedi.

Daha önce, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na (Universiade) Erzurum’un ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ncyova, şöyle devam etti:

"2017 EYOWF’u, Universiade ile karşılaştırmak biraz zor. Çünkü Universiade çok daha kapsamlı bir organizasyondu. EYOWF da büyük öneme sahip ancak daha düşük seviyede. Erzurum’un böylesine güzel spor tesislerine sahip olduğu için büyük şansı bulunduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki önceki organizasyon gibi Erzurum, EYOWF’u başarılı şekilde düzenleyecek."

Organizasyon tarihine kadar tamamlanması gereken işlerin olduğuna işaret eden Ncyova, karşılaşılacak zorluklarda diğer ekiplerle daha çok çalışarak başarılı bir organizasyon düzenleyeceklerini vurguladı. Ncyova, oyunlara ilginin yüksek olmasını beklediklerini belirterek, özellikle Erzurum halkının bütün yarış alanlarına gelerek oyunlara dahil olmaları gerektiğini dile getirdi.

Katılımcı ülke sayısı artabilir

Katerina Ncyova, organizasyon tarihine kadar başvuru yapmasını bekledikleri ülkelerin olduğunu aktararak, katılımcı ülke sayısının artmasıyla olimpik oyunların daha zevkli olacağını ifade etti.

EYOWF’taki oyunların 9 farklı branşta yapılacağını belirten Ncyova, şunları kaydetti:

"Oyunlar 9 branşta yapılacak. Alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard, kayakla atlama ve biatlon gibi 5 farklı kar sporunun yanında buz hokeyi, curling, short track (sürat pateni) ve artistik patinaj dediğimiz 4 farklı buz sporlarında oyunlar oynanacak. Şu anda 39 ülke kesin başvurusunu yaptı. Bunlardan antrenör, sporcu ve idareci olarak bin 300 katılım sayısı olacak. Bunların yanında başvurusunu beklediğimiz ülkeler de var. Onlarla 42 ya da 43 ülke sayısına ulaşacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ