MENÜ

Ertuğrul Sağlam: Savunmada sıkıntımız var

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Faty ve Serdar Aziz'in sakat, Dany'nin de cezalı oluşu nedeniyle stoperde sıkıntıya düştüklerini söyledi, "Ancak formda bir Sivok'un buradaki açığı kapatacağına inanıyorum" dedi.

Ertuğrul Sağlam: Savunmada sıkıntımız var

Cumartesi günü Manisa'da oynayacakları Akhisar Belediyespor karşılaşması için Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleylen Ertuğrul Sağlam, sözlerine milli takımı tebrik ederek başladı. Milli takımın başarısının Avrupa Şampiyonası'nda da devam etmesini dileyen Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu: "Milli takımımızda bulunan bir çok oyuncumuz Avrupa Şampiyonası'nda ülkelerini ve Bursaspor'u temsil edecekler. Bu bizim için gurur. Macaristan milli takımının kaptanı Dzsudzsak'ı da tebrik ediyoruz. Sivok'u, Necid'i, Stoch'u tebrik ediyoruz. İnşallah bizi Avrupa Şampiyonasında temsil edecek grubun içerisine yerlilere birkaç tanesini daha katmaya çalışacağız. İyi geçecek sezonun ardından Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi ve Bursaspor'u sevenler adına keyifli geçecektir. Ben buna inanıyorum."

"Sezon başı sıkıntılar yaşadık"

Ertuğrul Sağlam, daha sonra şunları söyledi:

"Sezon başından beri bazı sıkıntılarımızı yaşadığımızı dile getirdik. Güzel olan şey, Beşiktaş maçında ortaya konulan mücadele ve iyi futbol herkesi olduğu gibi taraftarlarımızı ve camiamızı mutlu etti. Bundan sonraki dönemde de Beşiktaş maçında ki oyun kalitesini arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Oyuncularımızla bundan sonraki dönemle alakalı, herhangi bir mazeret üretecek halimiz yok. Beşiktaş'a karşı üstünlük sağlayan bir takımın, kötü mücadeleye, kötü sonuçlara mazeret üretme hakkı yok."

"Güzel futbol devam edecek"

Akhisar Belediyespor maçında da Beşiktaş maçındaki mücadeleyi, isteği, coşkuyu, futbol adına üretkenliği ortaya koyarak güzel futbolla galibiyet alıp puan cetvelinde yukarıya çıkmak isteyeceklerini belirten Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"Böylece geçmişteki puanların da telafisini yapmak istiyoruz. Akhisar Belediyespor maçı bizim için çok önemli. Bize yön belirleyecek bir maç olacak. Oyuncularımız işin ciddiyetindeler. Onlarda bazı şeyleri ortaya koyduktan sonra geri dönüşlerini olmadığının farkındalar. Bundan sonraki dönemde takımımız için Beşiktaş maçını başlangıç olarak kabul ediyoruz.''

Akhisar ligin flş takımı

Akhisar Belediyespor'un bu sezonun flaş takımlarından bir tanesi olduğunu hatırlatan Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendi sahasında kaybetmedi. Ama biz ligde yenilgisi olmayan Çaykur Rizespor'u deplasmanda iyi futbolla yenip gelmiştik. Burada da aynı şeyi yapmak isteyeceğiz. Akhisar Belediyespor, oyun disiplininde kopmayan iyi bir takım. Böyle bir takıma karşı kazanmak bizim için çok kolay olmayacak. Bizde ligde belirli bir hedefi olan, bu maçı iyi oynayıp, kazanmak zorunda olan takımız."

"Dezavantajlarımız var"

Takım olarak özellikle savunmada dezavantajları olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle dedi:
"Dany cezalı, Faty'de yaklaşık 4 hafta aramızda olmayacak. Serdar'da milli takımdan sakat döndü. Sağ ayak bileğinin dışında bağlarda sorun var. İki gün iyi tedavi yapıp sahaya sürmek istiyoruz. Maalesef bir mevkide oyuncu boşluğu oldu. Bu bizi sıkıntıya soktu. Formda ve moralli Sivok, onun yanından geçtiğimiz sezonun ikinci yarısının son mevkide çok iyi oynamış Şamil'in olması endişelerimizi azaltıyor. İki dolu günümüz daha var. Serdar'ın tedavisini iyi yapıp, maça yetiştirmeye çalışacağız. Temennimizi Serdar'ın sıkıntısız şekilde maçta oynaması."

Transfer söylentileri

Gazetelerde transfer haberlerinin çıkmaya başladığına da dikkati çeken Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

"Bunlar çok doğal şeyler. Her transfer sezonu biter bitmez bu tür haberler çıkıyor. Ara transferde takımımızda gördüğümüz eksiklikleri giderme açısından yoğun bir şekilde çalışmalara başladık. Doğal olarak gazetelerde bazı haberler çıkıyor. Kimileri doğru, kimileri asılsız oluyor. Biz bu konuda işi bir yere getirirsek, her şeyi Bursaspor'un menfaati doğrultusunda, transferlerin zorlaşmaması için bazı şeyleri saklamak için çalışıyoruz. Şuanda her oyuncuya ihtiyacımız olacak."

"Josue'yi uyardım"

Daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap veren Ertuğrul Sağlam, Josue'nin uyarılıp uyarılmadığı sorusu üzerine şunları söyledi:

"Elbette uyarıda bulundum. Bu durumu kendisini de hoşuna gitmiyor. 2 kırmızı, 3 sarı görmesi o mevkide oynayan bir oyuncu için normal durum değil. Başakşehir maçında kırmızı kart gördükten sonra, o mücadeleyi kaybettik. Kasımpaşa maçının da son dakikalarında gördü. Onunla beraber Jorquera'nın gördüğü kırmızı kart ve bazı arkadaşlarımızın gördüğü sarı kartlar bizi rahatsız ediyor. Bulundukları yerin ve formanın sorumluluğunu onlara hatırlatarak onun önüne geçmeye çalışıyoruz. O arkadaşlarımıza cezalarını da verdik. Temennimiz bir daha ceza vermemek. Onların da kart görmemesi."
"Transferleri keyfimizden yapmadık" diyen Ertuğrul Sağlam, son olarak şöyle konuştu:
"Bir takım boşaldı. Boşalan oyuncu grubunun yerine yeterlilik oluşturmak zorundasınız. Biz transfer yaptığımız kadar oyuncu da takımdan ayrıldı. Ben oturmuş takımı, dağıtıp, sıfırdan takım kurmanın riskini biliyorum. Bu yaptığımız transferlerde ülke ortalamasının çok üzerinde isabet oranı oluşturduk. Bazı transferler çeşitli sebeplerden dolayı yerine oturmuyor. Yüzde yüz bir transfer isabet oranı tutturamadık."

Cemal EKENTOK - Faruk KAHRAMAN / Bursa,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ