MENÜ

Ersun Yanal basın toplantısı düzenledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Galatasaray maçı öncesi basın toplantısı düzenledi

Ersun Yanal basın toplantısı düzenledi

Ersun Yanal'ın ifadeleri şu şekilde:

*İmza töreni günü gerçekten rahatsızdım. Basın toplantısı beklentisi içindeydiniz ama o sadece imza töreniydi. Lütfen benden duymadığınız şeyler için yorum yapmayın. Biz yapacağımız çalışmaları sık sık basınla paylaşacağız. Bu hep beraber yapacağımız bir yolculuk. Başarı için ilerleyeceğimiz bu yolculuğu omuz omuza yapacağız.

*Elimizdeki kadro genç bir kadro. Yetenekli oyuncular var. Çalıştığım 16 oyuncu var. Oyunu benim istediğim gibi oynayabilecek agresiflikte bir takımla oynayacağım. İhtiyaçlarımızı belirleyecek paylaşımları sizinle daha rahat yapacağım ileriki günlerde. Birlikte yürümeye ihtiyacımız var.

*Türkiye'de genel olarak teknik direktör olarak bir istikrar yok. Bu Trabzonspor'la alakalı değil. Önümüzdeki süreçte bu istikrarı Trabzon'la yakalamayı düşünüyorum.

ZEKİ YAVRU VE MUSTAFA YUMLU HAKKINDA

*İhtiyaç olan belirli oyuncu profilini oluşturmak için zamana ihtiyaç var. Ben de bu zaman diliminde, 2-3 hafta içerisinde bu tespiti yapıp önümüzdeki dönem gerekli olan ihtiyaçlar listesini oluşturucağım.. Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'yu affetmeyi düşünmüyoruz.

*Şu an Avrupa Ligi'nde iyi bir durumdayız. Süper Lig'de de çok fazla puan farkı olduğu söylenemez. İyi yerlere gideceğimizi düşünüyorum.

*Futbolda Trabzon ruhunun eksik olmaması gerektiğini düşünüyorum. Trabzonluluk ruhunu ortaya koyduğunuz zaman o futbol tutkusu olan şehri görürsünüz. Futbolun sistemsel olarak bir altyapı sorunu var. Kulüplerin içine düşmüş olduğu problemler var. Ülke sporunun geneli için bunu söylemek mümkün. İnanılmaz genç nüfus kaynağına sahibiz ama sistemsel bir sorunumuz var. Çok dengesizlikler ve bozukluklar var. Sadece futbol değil altyapı sorunu tüm branşlarda var. Eğitim sisteminden başlayarak tartışılması gereken konular olduğunu düşünüyorum.

*Bazı ülkelerde futbol değişiyor ve büyüyor. Örneğin İngiltere'de tribün profili tamamen değişti. İnsanların zamanla maçlara eğlence ve zevk için gideceği dönemlerde olacak. Bizim daha sağduyulu sistemlere ihtiyacımız var. Sistem zamanla oturacaktır. Bu taraftar ilgisi düşüşü düzelecektir.

*Ben her zaman sahanın içinde olmaya, sahanın içindekonuşmaya ve orada kalmaya çalıştım. Ben 2008 yılında Trabzon'a geldiğimde sorulmayan sorular şimdi soruluyor. Benim her zaman Trabzon camiası ile aram iyi olmuştur.

"SAHADAN HIZLI ÇIKTIM ÇÜNKÜ..."

*Ben çalıştığım kulüplerde sorun değil çözümün bi parçası olmak adına ilişkilerimi kurarım. Benim için mutluluk istediğim yerde olmaktır. Bu benim hayatım ve bu yüzden bu işte çalışıyorum. Futbolu çok seviyorum ve içinde kalmaya çalışıyorum. Ben dönemde Fenerbahçe'yi yönetmekle yükümlüydüm şimdi ise burada aynı hizmeti burada da sürdüreceğim.

*Sahadan hızlı çıkmamızın sebebi provokasyona sebep olmak istemememdi. Güç kuvvet bunlarla değerlendirilmez. Yoksa ben de gerektiği zaman güçlü kuvvetli bir insanım.

*Altyapıdan çok oyuncu gelecek. Gittiğim her yerde altyapıdan oyuncular çıkarırım. Bunun listesini siz yapabilirsiniz.

ŞİKE SÜRECİNE DAİR

* Bir daha tekrarlıyorum, 2. şahıslardan veya kulaktan dolma şeylerle bana gelmeyin. Ağzımdan çıkan sözler için konuşabiliriz. Biz teknik adamlar ve futbolcular sahanın içindeyiz ve görevimiz orada. Geri kalan şeyler bizi ilgilendirmez. Benim saha içinde organize etmek istediğim ve kurmak istediğim bir takım vardı bunu da kurdum. Şampiyon olabilecek bir takım bıraktım.

*Şampiyonluk ve başarı beraber yürümekle olacak. Futbolcularımız, biz, takımımız, meyda hep beraber yürüyeceğiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ