MENÜ

Ersan İlyasova: Bir ülke için oynamak gurur verici

A Milli Takım'ın NBA'deki yıldızlarından Ersan İlyasova, sağlıklı olduğu sürece basketbolu bırakana kadar Milli Takım'da oynayacağını belirterek, “Bir ülke için oynamak gurur ve onur verici” dedi. Ersan, Enes Kanter'in açıklamaları ile ilgili olarak da, “Bir şey söylerken bunun yarınını da düşünmek, konuştuğuna dikkat etmek gerekir” yorumunu yaptı.

Ersan İlyasova: Bir ülke için oynamak gurur verici

‘Hedef olimpiyat’

“Avrupa Şampiyonası’nda çok güçlü takımlar var. Önemli olan hazırlık dönemini nasıl geçirdiğiniz. Bu sene çok genç oyuncu var ve onlara fırsat ve sorumluluk gelecek. Bizim yapmamız gereken diğer takımlardan daha fazla çalışmak. Şampiyonaya gittiğimiz zaman herkes ne yapacağını bilmeli. Olimpiyat gibi önemli bir hedefimiz var. Bu sene alacağımız sonuç gelecek seneyi de etkileyecek. Benim de en büyük hedefim Olimpiyat oynamak. Avrupa Şampiyonası’nda herkesin hedefi aynı. Ne kadar çok maç kazanırsak o kadar iyi. Turnuvada bunun için oynayacağız. Ne kadar çok kazanırsak Olimpiyat hedefine ve madalya hedefine o kadar çok yaklaşacağız.

‘Yaptırımda bulunamazlar’

“NBA kulüpleri, milli takımda oynamamızı istemiyorlar ama bir yaptırımda da bulunamazlar. Çünkü kurallar var. Onların da haklı olduğu yönler var aslında. Yüksek kontratlar veriyorlar ve oyuncuların sakatlanmasından korkuyorlar. Bir çok kötü örneği de var. Mesela geçen sene ABD Milli Takımı’nda Granger sakatlandı ve Indiana’nın bütün planları alt üst oldu. Benim için milli takımda oynamak önemli. Sonuçta bu formayı giydiğiniz zaman bütün ülke sizi takip ediyor ve bütün bir ülke için oynuyorsunuz. Bu çok önemli ve gurur verici bir şey. İnşallah bir sakatlık yaşamadan bu süreci geçiririz”.

‘Dixon fark yaratacak’

“Geçmişe baktığımızda, bizde hep 3-4-5 numaralı pozisyonlarda çok iyi oyuncular yetişti. Uzun süredir yabancı bir oyun kurucu ile oynamamıştık. Kadroya baktığımız zaman ben ve diğer uzun forvetler şut atmayı seviyoruz. Bobby’nin penetreleri sonrası biz de boş şutlar bulabileceğiz. Bobby’nin bir iki maçını izledim bunları yapabileceğini gördüm. Bizim yapmamız gereken onu aramıza alıp, çabuk adapte olmasını sağlamak ve kendisini yabancı gibi hissettirmemek.”

‘Yüzde 100 hazırım’

“Geçen sene Dünya Kupası’nda oynamayı çok istemiştim ama sakatlığım nedeniyle gelememiştim. Bu sene yüzde yüz hazırım. Takas olayı planlarımı biraz değiştirdi ama sonunda buraya gelebildim. Geçen yılki draftten sonra Milwaukee’den ayrılmanın zamanı gelmişti. Detroit’e takas olduğuma çok sevindim. Coach Van Gundy ile de konuştum ve beni çok istediğini, Detroit’te önemli rol alacağımı söyledi”.

‘Fikrini kendine saklamalı’

“Enes Kanter’in açıklamaları gereksiz. Herkesin farklı görüşleri olabilir ama bu yorumları kendisine saklamalı. Özellikle de milli takım oyuncularının. Herşeyi ‘twitter’a yazarsan onun üzerine yorumlar yapılıyor ve olay büyüyor. Herkesin kendi kararıdır ama bazı şeyleri yaparken de ilerisini düşünmek lazım. Bir adım atarken 40 kere düşünmek gerek. Eğer yapıyorsan da sonuna kadar arkasında duracaksın. Herkesin bir fikri var ama bunun milli takıma karışması çok yanlış. Milli Takım’a geliyorsan sen Türk halkına karşı bulunan sorumluluğun için geliyorsun. Orada görevini yapacaksın. Gelmek istemiyorsan da bunu açık açık söyleyeceksin”.

‘Ataman’ın bildiği vardır’

“Ben Ergin Ataman’la oynadığımda genç oyuncuydum. Altyapıdan yeni A Takım’a çıkmıştım. Ataman’ın Beşiktaş’ta, Galatasaray’da ve diğer takımlarda neler yaptığı ortada. Yaratıcı bir antrenör ve oyuncuları doğru yerde oynatıyor. Milli Takım’da da aynı şeyi yapabilir. Bu genç oyuncuları kadroya aldıysa kafasında bir plan vardır mutlaka”.

Devler durmuyor

EuroBasket 2015 hazırlıklarını İtalya’nın Bormio şehrinde sürdüren A Milliler düne açık havada yapılan kondisyon çalışması ile başladı. Bir saatlik koşu ve çabukluk çalışmasının ardından oyuncular parkeye geçti. Antrenmanın geri kalanını salonda tamamlayan Ay-Yıldızlılar, şut fundamentalı üzerine çalıştı. Milliler akşam da salonda yaklaşık 2 saat süren teknik ve taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ