MENÜ

Erman Özgür: Çözüm kanatlarda

Yazarımız Erman Özgür’e, Galatasaray’daki son durumu ve 3 kulvardaki şansını sorduk.

Erman Özgür: Çözüm kanatlarda

1) Sarı-Kırmızılılar’ın Trabzonspor karşısındaki performansı, size hangi eksikleri gösterdi?

Haberin Devamı

Galatasaray, Fatih Terim takımın başına geldiğinden beri en dağınık maçını Trabzonspor’a karşı oynadı. Hemen hemen tüm oyuncuların saha içindeki kırılganlığı üst seviyedeydi. En kötü örnekleri ise Maicon ve Mariano’uydu. Özellikle Maicon’un Şampiyonlar Ligi oynayacak bir takımın stoperi olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar kolay çalım yiyen, müdahalesiz bir oyuncu ile durum çok zor. Diğer yandan Mariano, top Galatasaray’da olduğunda Süper Lig’in en iyi sağbeki iken top rakibe geçtiğinde en kötüsü olmamalı.

Peki yeri nasıl dolar...

2) Terim transfer istedi ancak en önemli eksik olan forvet transferi yapılmadı. Eren ve Muğdat boşluğu doldurur mu?

Sarı-Kırmızılılar golcü problemini yaşayacak; üstelik hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde. Eren Derdiyok, Bafetimbi Gomis’in yerini dolduramazken, Fatih hoca şimdi aslında rotasyonda düşünebileceğiniz Eren’in yerini nasıl doldururum diye düşünmek zorunda. Açıkçası ne Eren ne Muğdat, Gomis’in yerini dolduramaz. Sadece bazı deplasman maçlarında Onyekuru bazılarında Sinan Gümüş kullanılabilir. Tabii ki bu da rakip takımın özellikleri doğrultusunda olur.

Haberin Devamı

Öncelik Avrupa olmalı

3)Eldeki kadro 3 kulvarda neler yapabilir. Lig ve Devler Ligi şansını nasıl görüyorsunuz?

Galatasaray kadrosu 3 kulvar için yeterli değil. Şampiyonlar Ligi’nde çekilen kura üzerinden önceliğin Avrupa olması daha mantıklı. Ancak stoper ve santrfor problemini ligde çözmek Şampiyonlar Ligi’nde çözmekten daha zor. Galatasaray’ın özellikle ligde kenar oyuncularının skor yapmasına yani yükü forvetin üzerinden almaya çok ihtiyacı var. Yani ligde Rodriques, Onyekuru, Emre Akbaba ve Sinan Gümüş’ün gol sayılarını yükseltmeleri çok önemli.

YORUM YAZ