MENÜ

Erkeklerde saç ekimi ne zaman yapılmalıdır, saçların tamamen dökülmesi mi gerekmektedir? İşte saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar...

Erkeklerde saç ekimi ne zaman yapılır? Saç ekimi için saçların tamamının dökülmesini beklemek doğru mu? Saç dökülmesi tedavi edilebilir mi? Saç Ekim Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Erdoğan, erkeklerde saç ekimi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Saç Ekim Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Erdoğan, erkeklerde saç ekimi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Haberin Devamı

"Saç ekimiyle ilgili olarak hastalarımızdan en çok duyduğumuz ve engellemek istediğimiz durumlardan bir tanesi saçların dökülmesini sonuna kadar bekleyip, cerrahi tedavinin en son seçenek olduğunu düşünmeleri. Tam tersine bu işin uzmanına başvurmak erken müdahale için çok doğrudur çünkü saç ekimi; hastanın son döneminde de fayda sağlayabildiğimiz ancak erken dönemlerde başvurulmasında saç dökülmesini de tedavi edebileceğimiz, koruyabileceğimiz ve süreci doğru yöneteceğimiz için fazla beklenilmemesi gerekmektedir. Hastalarımızın bir diğer çekincesi doğal bir saç görünümüne sahip olamamak üzerine oluyor ancak diğer hastalarda gördükleri baz alarak düşündükleri için yanlış bir düşünce oluyor. Doğru ellerde, doğru şekilde planlanan ve yürütülen saç ekimi süreciyle hastalar oldukça memnun kalıyor. Üçüncü bir neden ise son dönemlerde hastalarımızdan aldığımız ve doğru bulmadığımız durumlardan biri ise greft sayısı ya da saç sayısının yüksek olması gerektiği. Eğer ekim alanı büyükse gereklidir ancak gereksiz yoğunluktan kaçınılmalı ve hastanın ihtiyacına göre planlanmış bir tedaviye göre yapılması gerekmektedir."

YORUM YAZ