MENÜ

Erick Green: Maccabi ile Fenerbahçe arasındaydım, sonra Obradovic aradı

Erick Green bütün bir yaz NBA’de bir şans aradıktan sonra EuroLeague’e döndü ve Fenerbahçe’nin doğru adres olduğundan emin.

Erick Green: Maccabi ile Fenerbahçe arasındaydım, sonra Obradovic aradı

Erick Green bütün bir yaz NBA’de bir şans aradıktan sonra EuroLeague’e döndü ve Fenerbahçe’nin doğru adres olduğundan emin.

Haberin Devamı

Erick Green, Fenerbahçe sisteminin parçası olmak için ilk adımlarını atıyor. Attığı her adımdan da keyif alıyor.

Green, Yeni takımı ve İstanbul hakkında kısa süre önceki Atina ziyareti sırasında Eurohoops‘a konuştu:

“İstanbul harika bir yer ve gerçekten güzel karşılandım.”

Green henüz Fenerbahçe rotasyonunun önemli bir parçası değil ama işlerin kısa sürede değişmesi bekleniyor. Ne de olsa Tyler Ennis’in sakatlığı sonrası oluşacak boşluğu doldurması bekleniyordu.

Ama ilk teklifi aldığında tereddütleri varmış: “Fenerbahçe’yle Maccabi arasında bir seçim yapmam gerekiyordu. İsrail takımı da benimle ilgileniyordu. Fenerbahçe için uygun olup olmadığım konusunda emin değilim. Ama Koç Obradovic beni arayıp kadroda beni istediğini söylediğinde çok düşünmeme gerek kalmadı.”

Haberin Devamı

Peki, Olympiakos’la EuroLeague Final Four’una yürüyen ve geçen sezon Valencia‘ya liderlik eden onun gibi bir oyuncu nasıl bu kadar uzun süre serbest durumda kaldı? Sebebi basitmiş:

“NBA’e dönmek istiyordum ve tüm yaz odak noktamda bu vardı. NBA’de oynamak her oyuncunun hedefi ve benim de hala kariyerimin devamında yapmak istediğim bir şey. Fakat elbette şu an Fenerbahçe’nin bir parçası olarak şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Takımın hedefi bu, ben de bu nedenle bu takımla kontrat imzaladım.”

“Olympiakos’la olan dönemim çok güzeldi, hala kırmızı-beyazlı taraftarlar dönmemi isteyen mesajlar gönderiyor. Gelecek ne getirir bilemem. Ama şu an büyük bir kulübün bir parçasıyım, Obradovic gibi efsanevi bir koçla çalışıyorum. O harika bir insan. Türkiye’deki ilk günlerimde çok zorlamadı beni ama şimdi yavaş yavaş baskıyı artırıyor, beni odaklıyor, tüm oyuncularından yüksek beklentileri var.”

Green şu ana kadar çok kısıtlı süre aldı, hatta Olympiakos’a karşı oynanan maçta sahaya bile çıkmadı.

Ama Fenerbahçe’nin Darüşşafaka Tekfen karşısına çıkacağı ve sonra da Maccabi deplasmanına gideceği maçlarda göreve çağrılması bekleniyor. Ve Yunan spikerlerin tabiriyle, Silahşör Green göreve hazır olacak.

EuroHoops

YORUM YAZ