MENÜ

Ergin Ataman'dan tepki

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Pınar Karşıyaka maçından önce yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Ergin Ataman'dan tepki

Basın toplantısına bu konuda açıklamada bulunarak başlayan Ataman, yaşanan olayların kim tarafından yapılırsa yapılsın, kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Türkiye’de artık spor izleme anlayışının değişmesi gerektiğini vurgulayan Ataman, "Yasalar var, uygulanmıyor. Futbolda bazı üst düzey önlemler alındı. Biz benzer tabloyu ilk yarıda İzmir’de yaşadık. Karşıyaka taraftarları, bizim taraftarlarımıza saldırmıştı. İki defa soyunma odasına gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Önlem alınmaması halinde daha vahim olayların yaşanabileceğini dile getiren Ataman, şunları kaydetti:

"Ailem salona gelecekti. Ben onlar yoldayken aradım ve gelmemelerini söyledim. Bu kişiler spora zarar vermektedir. Kim olursa olsun bunu yaratanları kınıyorum. Mikrofonu elime alarak uzun süre onları ikna etmeye çalıştım. Size sevgi gösteren kişilerin, sizinle alakası yok. Size bile bakmıyorlar. Çok kırgınım. Tek çaresi var; sağduyulu, gerçek sporseverlerin bu tarz kişilere engel olması. Herkes takımını desteklesin. 2020 Olimpiyat Oyunları için büyük uğraş veriliyor. Şu tabloya bakın. Bu azınlık Türkiye’de sporun olimpik ruhunu engellememeli. Bu olmayacak. Biz buradayız."

Maçla ilgili görüşlerini de aktaran Ataman, değişikliğe uğrayan kadroyla çok iyi oynadıklarını ve maçın tamamında üstün performans sergilediklerini söyledi. Ataman, üst üste 11 maç kazanma rekoruyla ilgili soruyu ise "Biz rekorların peşinde değiliz. Türkiye şampiyonluğunun peşindeyiz" diye yanıtladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ