MENÜ

Ergin Ataman: Yüzde 17'yle kazanamazdık

2014 FIBA Dünya Kupası'na, çeyrek finalde Litvanya'ya 73-61 yenilerek veda eden A Milli Basketbol Takımı'nda, başantrenör Ergin Ataman "Maçın sonucunu dış atışlar belirledi" dedi.

Ergin Ataman: Yüzde 17'yle kazanamazdık

Coach Ergin Ataman, dış atışların maçın sonucunu belirlediğini ifade ederek, "Maçın sonucunu belirleyen en önemli faktör, Litvanya takımının dış atışlarda 19’da 10 gibi müthiş bir yüzdeyle oynaması, bizim de bulduğumuz hiçbir dış atış pozisyonunu değerlendirememizdir. 18’de 3 ile yüzde 17’lik yüzdeyle bu maçı kazanmanız mümkün değildi" ifadelerini kullandı.

Aşık'a faul çalınmadı
Dış atış sorununu gördüğü için oyunun genelinde daha çok Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık ile içeriye yüklenmeye çalıştıklarını ifade eden Ataman, bu anlarda da maçın hakemlerinin kötü kararlar verdiklerini söyledi. Ataman, "Maçın hakemlerinin feci bir hakemliği vardı. Ömer Aşık 28 dakika oynamış, bir sürü top eline değmiş ve sadece 1 defa faul atış çizgisine gitmiş. Başa baş geldiğimiz üçüncü periyodun son saniyesinde de hakemin bir hatası var. Belki Litvanya adına sayıydı ama Cedi’nin ayağı dışarıdaydı. FIBA’nın artık bu kuralları değiştirmesi lazım. Artık Avrupa Ligi’nde bu tip pozisyonlarda mönitöre bakılıyor ve öyle karar veriliyor"

Haberin Devamı
YORUM YAZ