MENÜ

Ergin Ataman: Yeni bir tarih başladı!

12 Dev Adam'ın başantrenörü Ergin Ataman, İtalya'yı 58 yıl sonra ilk kez devirdiğimiz maç sonrası, "Yeni bir tarih başladı! Artık onlar bizi yenemeyecek" dedi.

Ergin Ataman: Yeni bir tarih başladı!

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, İtalya'yı 89-87 yendiğimiz maç sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Berlin'de oynanan kritik müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa demeç veren Ataman, "Son 1 haftadır İtalya'yı inceliyoruz! Hedefimiz büyük, Türk halkının bizden beklentisi var ve biz bunu biliyoruz. İlk dakikadan son dakikaya kadar maçı biz hak ettik. Geçmişteki sonuçlar bizi ilgilendirmiyor. Yeni bir tarih başladı, bundan sonra onlar bizi yenemeyecekler. Son topu yiyeceğimizi hissettim, bu kadar iyi oynadığımız bir maçı böyle bir sonla riske edemezdik ve faul yaptık. Bu gruptan çıkmamız için en az 2 maç daha kazanmalıyız. İspanya maçı için 24 saatten az kaldı" ifadelerini kullandı.

'Maçı hep hak ettik'

Ataman, "Basketbol olarak çok üstündük. Kontrolü elimize aldık ve top kayıplarını ve ikili hücumları durdurduk. Semih ve Ersan ile pota altını iyi kullandık. İkinci yarı başında onlar gelir gibi oldular ama kontrol bizdeydi. Rakibin bireysel yetenekleri son periyotta ön plana çıktı ve Gallinari 32 sayı attı. Belinelli’nin şutları da kritikti. Onlara bir şey yapamazdık. 5 kısada Semih ile eşleşme sorunu oldu. Bargniani de ikili oyunları zorladı ama biz kontrolü bırakmadık. Ali Muhammed ile ikili oyuncuları kullandık ve ilk dakikadan itibaren maçı hep hak ettik" diye konuştu.

'Sonunda istediğimiz oldu'

Ay-Yıldızlılar'ın hocası, "Son periyotta 10 sayı öndeydik ve bireysel dış atışlarla skorda geldiler. Son topu da yiyeceğimizi düşündüm. Maçın gidişatına baktığımızda 9 saniye vardı ve bu maçı riske edemezdik. Gallinari 2’de 2 de atabilirdi. Savunmada ilk topu alana faul yapmak istedik. %80 ile atan bir oyuncu ve %20 şansın var. Atsa son top bizde olacaktı. Faul de yapmazlardı. Sonunda istediğimiz oldu. Serbest atışı kaçırdı. Semih de kaçırdı ama son saniye atışında Belinelli çok zor bir şut kullandı. Bu da biraz antrenör hissiyatı" dedi.

'En az 2 maç daha kazanmalıyız'

Tecrübeli çalıştırıcı, "Semih bu takımın çok önemli parçası. Müthiş bir arkadaşlık var. Semih de bu takımda çok huzurlu. Egoların arka planda kaldığı, doğru zamanda pas aldığı ve ortaya her şeyini koyduğu bir alan var. Kendisini ve diğer arkadaşlarını kutluyorum. Turu geçmemiz için en az iki maç daha kazanmamız lazım. Şimdi İspanya maçının hazırlıklarına başlayacağız" ifadesini kullandı.

'Galibiyetle başlamak önemli'

Ergin Ataman, "Turnuvaya galibiyetle başlamak önemli. İtalya ve Almanya arasında bir çekişme var. Salon doluydu. Yarı yarıya seyirci vardı. İtalyan taraftarı hiç beklenmedik kadar fazlaydı" diyerek sözlerini noktaladı.

Pianigiani: Şok oldum!

İtalya'nın hocası Simone Pianigiani ise "Maçın başında şok oldum, inanılmaz şekilde oynayamadık. Birebir oyunlarda hep zayıf kaldık. Maçın ikinci yarısında her yakaladığımızda aptalca bir şey yaptık. Hücumda onlardan iyi bir grafiğimiz var ama onlar kadar savaşçı olamadık" şeklinde konuştu.


İtalya 87-89 Türkiye

Haberin Devamı
YORUM YAZ