MENÜ

Ergin Ataman: Top 16'da var olacağız

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi top 16 turunda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibi karşısında aldıkları galibiyetle bu turda var olacaklarını gösterdiklerini söyledi.

Ergin Ataman: Top 16'da var olacağız

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan ve 78-69 kazandıkları Zalgiris Kaunas maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman, Top 16 turuna önemli bir galibiyetle başladıklarını belirterek, "Bu bize moral verecektir. Top 16 turuna son anda giren bir takımız ama burada var olacağımızı gösterdik" dedi.

Karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını ve hücumda kötü bir günde olduklarını dile getiren tecrübeli başantrenör, "İlk devre savunmada zorluk çektik. Devre arasında konuştuk ve savunmamızı daha sertleştirdik. Özellikle Carter’in bize ciddi anlamda katkısı oldu. Sinan ikinci devre savunmada katkı verdi. Tam sahada baskı yaparak tempoyu arttırmaya çalıştık ve maçın gidişatını lehimize çevirdik. Neticede de 9 sayılık farklı bir galibiyetle Top 16 turuna başlıyoruz" diye konuştu.

Ergin Ataman, cezaları nedeniyle seyircisiz oynadıkları karşılaşmada taraftarlarının eksikliğini hissettiklerini anlatarak, "Seyirci çok önemli bir faktör. Bu akşam taraftarımız olsa bu maçı 9 sayıyla değil, belki 19 sayıyla kazanacaktık. Hele böyle iyi savunma yaptığımız bir ikinci devre taraftarın da coşacağını düşünürsek, çok daha etkili oynayabilirdik. Üç maç cezamız vardı. Çok şükür ikisini galibiyetle atlattık. Sahamızda bundan sonraki maçımızı Alba Berlin ile yapacağız. Onu da inşallah atlatıp, Maccabi Electra maçıyla taraftarımızla buluşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ