MENÜ

Ergin Ataman: Takım İtalya karşısında adeta savaştı

Avrupa Basketbol Şampiyonası'na İtalya zaferi ile başlayan A Milli Takımımızda, Başantrenör Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman: Takım İtalya karşısında adeta savaştı

Avrupa Basketbol Şampiyonası'na İtalya'yı 89-87 yenerek başlayan A Milli Basketbol Takımımız'da başantrenör Ergin Ataman, Çizme karşısındaki galibiyeti hakkında konuştu. Ataman, İspanya ile oynanacak mücadele öncesinde de değerlendirmelerde bulundu.

İşte Ataman'ın röportajı:
-Siz nasıl bir maç izlediniz ve galibiyetin nasıl geldiğini düşünüyorsunuz?
"Galibiyet çok önemli evet ama galibiyetten daha önemlisi takımın her top için savaşması idi. Savunmada olsun, hücumda olsun birlik halinde ve Türk gençliğine yakışan, karakteristik özelliklerimizi sahaya yansıtan bir görüntümüz vardı. Nitekim Pianigiani'nin maçın ardından demecinde yer verdiği "Şok oldum" sözlerini İtalya takımına maçın ilk dakikalarından itibaren yaşattık. O kadar agresif başladık ki şok oldular. Tabii İtalya çok kapasiteli bir takım, daha sonra özellikle Galinari ve Belinelli ile oyunlarını bireysel basketbola çevirdiler. İnanılmaz atışlarla geri geldiler ama maçın hakkı bizimdi ve bence daha da farklı kazanabilirdik. Çok önemli bir galibiyet aldık ve bu önem hem moral açısından hem de İtalya'nın bizim gruptan çıkmak adına direkt rakibimiz olması açısından çok ön plana çıkıyor. Ben tarihi bundan sonra değiştirdiğimizi düşünüyorum. Artık Türkiye'nin İtalya'ya karşı galibiyetler serisi başlamıştır."

-Önümüzdeki İspanya maçına da İtalya maçına hazırlandığınız kadar hazırlanma şansınız oldu mu?
"Bir buçuk aylık hazırlık dönemimizde tüm turnuva için hazırlanmaya çalıştık ama ilk maça genelde daha spesifik bir hazırlık yapılır. Son bir haftadır tamamen teknik ve taktik olarak İtalya'ya hazırlanmıştık. Bundan sonra oynayacağımız maçlar için ise bu şekilde bir zamanımız olmayacak. Dün gece saat birde otele dönebildik ve sabah saat on birde yapmayı düşündüğümüz antrenmanı yorgun olduğumuz için yapamadık. Bugün bir toplantımız var, bu toplantıda oyuncularla İspanya'nın analizini yapacağız ve akşam da mevcut sistemimizi galibiyet için sahaya yansıtmaya çalışacağız. Tabii İspanya takımı dün her ne kadar Sırbistan'a kaybetmiş olsa da bu turnuvanın en güçlü takımlarından biri. Biz kendi sistemimizi kullanarak onları düzen dışına itmeye çalışacağız."

-Bu akşam İspanya karşısında bizi en çok ne zorlayabilir?
"Pota altında Gasol hücumda ve savunmada ciddi bir güç, hem ayakları çok çabuk hem de kolları çok uzun. Dün bulduğumuz boşlukları bu akşam bulabileceğimizi düşünmüyorum. Oyun kurucularında ise Rodrigez, Lull ve Fernandes birbirleriyle çok uyumlu oynuyorlar. İtalyan takımında bireysel yıldızlar bireysel basketbolla ön plana çıkarken İspanyollar kalitelerini takım oyunu ile sahaya yansıtıyorlar. Bu bir turnuva, her maçı kazanmak için sahaya çıkılıyor, bazıları kazanılıyor, bazıları kaybediliyor. Biz de bu akşam ispanyol takımına kendi basketbolumuzu kabul ettirmeye çalışacağız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ