MENÜ

Ergin Ataman: Kendi tempomuzu kabul ettireceğiz

A Milli Basketbol Takımı antrenörü Ergin Ataman, Avustralya maçı için son idmanını yapan 12 Dev Adam'ın hazır olduğunu söyledi. Başarılı çalıştırıcı, “Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu kabul ettirirsek işler istediğimiz gibi gidecektir” dedi.

Ergin Ataman: Kendi tempomuzu kabul ettireceğiz

Dünya Kupası’nda Avustralya’yla oynanacak ‘ya tamam ya devam’ maç öncesi, coach Ergin Ataman rakibimizin tehlikeli, kapasiteli ve çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu söyledi. “İlk turu artık geride bıraktık” diyen başarılı çalıştırıcı şunları söyledi: “Pota altında Aron Bynes, Nathan Jawai, David Andersen gibi Avrupa’dan çok iyi tanıdığımız uzunları var. Özellikle Bynes 17 sayı ortalama ile oynuyor. Bu takımın en önemli hücum silahlarından bir tanesi. Dış adamlardan da özellikle Ingles üzerine kurulu bir takım. Ama Brad Newley ve Ryan Broekhoff da çok skorer, dış şutlarda çok tehlikeli
oyuncular. Guardları genç; bu sezon NBA draftında ilk tur 5. sırada seçilen Dante Exum çok iyi performans sergiliyor. O da çok skorer bir oyuncu...”

‘Savunma zaafları olur’

“...Yeni Zelanda’yı andıran tarzda basketbol oynuyorlar. Tabii ki zor bir maç olacağı kesin. Eleme maçı. Biz tabii daha ileri gitmek istiyoruz. Buraya gelirken hedefimizin ilk sekiz takımı arasına girmek istiyoruz. Bir tane maç oynayacağız. Hazır durumdayız. Çok tempolu basketbol oynuyorlar. Biz de ona göre önlemlerimizi alacağız. Biz kendi basketbolumuzu oynayacağız. Özellikle Joe Ingles ve Aron
Bynes üzerine özel tedbirlerimiz olacak. Ama bizim esas hedefimiz kendi oyunumuzu sergilemek. Son Dominik Cumhuriyeti maçında iyi basketbol oynadık. Şimdi yarın (bugün) de iyi oynayarak kazanmaya çalışacağız. Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu kabul ettirirsek işler istediğimiz gibi gidecektir. Bu tip tempolu oynayan takımların savunma zaafları oluyor. Bu gibi takımları düşük skorda tutmayı başardık. Eğer bunu yapabilirsek bu bizim için bir avantaj olabilir tabii ki. Biz de bunu gerçekleştirip kazanmaya çabalayacağız.”

Son idman


12 Dev Adam, Avustralya ile yapacağı maç öncesi son idmanını Barcelona’da Palau St. Jordi’de yaptı. İlk 15 dakikası basına açık olan idmanda Milliler, ısınma hareketlerini ardından Avustralya karşılaşmasının taktik çalışmasını gerçekleştirdi. Özellikle savunmada rakibin önemli isimlerine nasıl önlem alınacağı üzerinde durulurken, antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. 12 Dev Adam, Avustralya karşısına tam kadro olarak çıkacak.

MİNİ YORUM


Devler kararlı


Milli Takımız, Dünya Kupası’nda ikinci tur maçına çıkıyor. Daha önceki turnuvalardaki gibi kamuoyunda fazla bir beklenti yoktu belki ama, iki maç daha kazanırsak yarı finaldeyiz. 12 Dev Adam, sessiz ama derinden gidiyor. Kendileri de turnuva öncesi yarı final ya da madalya gibi hedefler dillendirmediler. Ama kararlı olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Baskı altındayken özellikle iyi hücum edemedik. Dominik maçını rahat oynadık, en iyi hücum performanslarımızdan birini sergiledik. Avustralya hem çabuk oynayan, hem de sert bir takım. Onların sertliğine karşılık verecek kapasitedeyiz. Tempoyu biz belirlersek ki ABD maçında da bunu yapabildik, avantajlı tarafın Türkiye olduğunu düşünüyorum.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ