MENÜ

Erdoğan: Neden korkuyorsunuz?

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, dün yaptığı basın toplantısında istifasını isteyen kulüp başkanı Fikret Orman'ı sert bir şekilde eleştirdi.

Erdoğan: Neden korkuyorsunuz?

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, tüzük taslağının yangından mal kaçırırcasına gündeme getirildiğini, haziran ayında da seçimli kongre hesapları yapıldığını ileri sürdü. Orman’ın dün yaptığı basın toplantısında kafalardaki birçok sorunun yanıtlanmadığını savunan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Tüzük, divan kurulunda oluşturulan çalışmalar sonucu hazırlanmıştır. Ancak açıklanan taslağa baktığımızda neredeyse birçok maddesi değiştirilmiş olmasına rağmen divanda tekrar tartışılmadan gündeme getirilmiştir. Neden Sayın Başkan? Hani demokrat ve katılımcıydınız. Bir yıl önce 100 bin üye projesi ile ortaya çıktınız. Ne oldu da 1 yıl geçmeden üye yapım sayısına kota getirdiniz. Yeni tüzük ile konsolide bütçenin tartışılmaya başlanacağı bir dönemi önerirken denetleme kurulunun üye sayısını 3’e indiriyorsunuz. Yönetim kurulu üyelerinin borçlardan olan sorumluluğunu düzenleyen maddeyi, tüzüğe koyduğunuz geçici 2. madde ile 2016 yılına bıraktınız. Neden korumalara, kalkanlara, zırhlara ve ayrıcalıklara gereksinim duydunuz, Sayın Başkan neden korkuyorsunuz?."

Haberin Devamı


"Asıl amacınız seçimli kongredir"
Levent Erdoğan, Fikret Orman’ın asıl amacının seçimli yeni kongre olduğunu savundu.
Açıklamasında "Sorun sizsiniz" diyen Erdoğan, ayrıca şu görüşlerine yer verdi:
"Sayın Başkan, sizin asıl amacınız seçimli yeni kongredir. O kongreyi yapabilmeniz için bu tüzüğü alelacele gündeme getirdiğiniz apaçık ortadadır. Telaşınız var anlıyorum. 18 kişilik yönetiminizi ve Beşiktaş’ı yönetemediğiniz anlaşıldı. Oluşturduğunuz yönetim kurulunun 1 yılda çökmesi ortadadır. Korkunuz size tanınan kredinin bittiğinin genel kurulda tescil edilmesidir. Sorun yönetememektir, yani sorun sizsiniz."

AA

YORUM YAZ