MENÜ

Erdal Torunoğulları'nın sözleri çok konuşuldu!

Siyah-Beyazlılar’ın eski yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın FANATİK’e verdiği röportaj gündem yarattı. Twitter’da en çok konuşulan konular arasına girmeyi başaran sözleriyle ilgili konuşan Torunoğulları, “Röportajın ardından camiadan çok olumlu geri dönüşler aldım” dedi.

Erdal Torunoğulları'nın sözleri çok konuşuldu!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yönetiminde 4 yıl Dış İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapan Erdal Torunoğulları, dün FANATİK’e Orhan Yıldırım imzasıyla yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı. Torunoğulları’nın başta Fikret Orman ve Mario Gomez konusundaki sözleri, Siyah-Beyazlı camiada geniş yankı uyandırdı. Transferlerle ilgili olarak menacer Ahmet Bulut ile ilgili olarak da açıklamalar yapan Erdal Torunoğulları, dün Twitter’da en çok konuşulan konular arasına da girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Yeni açıklama yaptı

Tecrübeli iş adamı ve yönetici, dün konuyla ilgili olarak FANATİK’e yaptığı bildiride, “Röportajın ardından camiadan çok olumlu geri dönüşler aldım. Mesajlarım gereken yerlere ulaştı” sözlerini sarf etti. İşte Torunoğulları’nın dünkü röportajından olay yaratan bölümler;

1- “Mario Gomez için Fiorentina’yla 1+2 yıllık sözleşme yaptık. 1000 Euro karşılığı bonservisi bizde olacaktı ve 2 yıl daha oynayacaktı. Aksi taktirde Fiorentina’nın oyuncusu olarak satışta yüzde 50 bizim hakkımız olacaktı. 9.5 milyon Euro’ya gitti ama bize 1.5 milyon Euro denildi.”

2- ”Gelirleri iyi kullanmak ve kaçakları önlemek lazım. Biz, 30-40 milyon Euro arası bütçelerle de iki şampiyonluk elde ettik. Son iki yıl bütçenin 80-90 milyon Euro olduğunu düşünürseniz ve sonuçları kıyaslarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.”

Haberin Devamı

3- ”Sayın Ahmet Nur Çebi ve scout ekibinin desteğiyle; Sosa, Ba, Tosiç, Marcelo, Beck ve Gomez gibi birçok ismi Beşiktaş’a kazandırdık. Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Emre Mor gibi iş bitmiş olmasına rağmen Beşiktaş’a kazandıramadığımız futbolcularda oldu. Çünkü son karar Başkan’ındı.”

4- “Orman’ın, hakkımda, ‘Hiçbir zaman transferden sorumlu yönetici değildi’ demesi, aktif olduğum 4 yıldaki emeğimi hiçe sayması beni çok üzdü. Yine Başkan, ‘Yönetime giremeyeceğini anladığı için bu açıklamaları yapıyor’ gibi hakkımda haksız ve asılsız iddialarda bulundu.”

5- “Başkan, ‘Ben çökersem Beşiktaş da çöker’ diyerek, ‘Beni iyi motive edin’ demek istiyor herhalde. Beşiktaş gibi asırlık bir kulübün bir bireye bağlı olarak çökeceğini söylemek hangi ruh halini ifade eder. Bu konu psikologların ve psikiyatrların uzmanlık alanına giren bir konu.”

6- “Bugün Türk Futbol Kulüpleri bu haldeyse bunun sebebi mevcut çarpık sistem, yanlış planlama, gelirleri iyi kullanamama ve kaçakları önleyememe. Bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran sayın Slaven Bilic’inde dediği gibi, ‘Bilgililer yetkisiz, yetkililer bilgisiz’ olduğu sürece bir yere varamıyorsunuz.”

YORUM YAZ