MENÜ

Erciyes, yenilmesine rağmen Süper Lig'de

Erciyes, kader haftasında Karşıyaka'ya yenildi ama rakiplerinin puan kayıpları Kayseri ekibini ligin bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e taşıdı. Sezon boyu akıttığı terin karşılığını alan Mavi-Siyahlılar'ın mutluluğu görülmeye değerdi.

Erciyes, yenilmesine rağmen Süper Lig'de

PTT 1.Lig’de bitime 2 hafta kala zaferini ilan eden ekiplerden biri de sezon boyu gösterdiği genel performans ve futbol kalitesiyle Kayseri Erciyesspor oldu. Geçtiğimiz hafta Adanaspor’a, dün de Karşıyaka’ya yenilmesine rağmen rakiplerinin puan kayıpları Mavi-Siyahlılar’ı zafere taşıdı.

Takımın şampiyonluk havasına girmesinden de kaynaklanan ekstra stres karşılaşmanın genelinde hakimdi. Buna bir de Kadir Has Stadı’na gelenlerin durgunluğu eklenince Erciyesspor rakiplerini beklemeden direkt çıkış için aradığı sonucu bulmakta zorluk yaşadı. Aslına bakılırsa özellikle ilk yarıda oyunun hakimi olan Osman Özköylü’nün öğrencileri, net fırsatlar da yakaladı. Hele Serkan Atak bu anlarda öyle bir pozisyonu harcadı ki oyunu, maçı, şampiyonluğu çok erken kurtarma şansını harcadı. Bu pozisyon gol olsaydı maçı genelde bir ‘tiyatro-sinema’ titizliği ile izleyen tribün de belki hareketlenirdi. Sadece Serkan ile değil, Gohou ve Sofiane Hanni ile de sıkça tehlike yarattı Erciyesspor ama final sıkıntısı yaşayınca pozisyon bulmasına rağmen skor bulamadı.

Kaf Kaf kârlı çıktı

Sık olmasa da etkili gelişen bir Karşıyaka atağı ise golle sonuçlandı. İlk yarının bitimine 2 dakika kala orta sahadan aldığı topla ceza sahasına giren İbrahim Şahin’in son vuruşu da usta işi olunca Karşıyaka, Kadir Has’ı daha da büyük bir suskunluğa gömdü.
İkinci yarıda da tablo çok fazla değişmedi.

Ev sahibi isteyen ama üretkenlikten uzak bir yapıdaydı, Karşıyaka ise dengesini korudu. Hal böyle olunca Erciyesspor rakiplerinden çıkacak sonuçları beklemeye başladı. Oradan da iyi haberler geldi ve son iki maçında kaybetse de Mavi-Siyahlılar, Süper Lig’in biletini cebine koymayı bildi. Sonuçta sezon genelindeki formlarını da düşünecek olursak Erciyesspor’un bunu hak ettiğini söylemek mümkün.

Serhat Demirtaş

PTT 1.LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ