MENÜ

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

9 Ağustos Perşembe Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

ZORLU PROGRAMDA ''DUKE OF İSTANBUL'' BANKOM

1.AYAK: Cevher ve Ongunhan gibi ayağına seri isimlerle anneden kardeş olan Rozesin’in yavrusu ROZA ATEŞİ bugüne dek start aldığı koşularda kan hattından kesitler sunmaya gayret göstermiş olsa da her yarı farklı bir sorunla baş etmek zorunda kalınca doğal olarak henüz beklentileri karşılayamayan taraf oldu. Kocaeli’de Tekbaşına ile erken kapışmaya girdiği yarışta beşincilikle yetinmişti. Devamında İstanbul’a gelen tay, henüz ilk viraj dönülürken Bedircan’ın ciddi faulüne maruz kaldığı koşuda tabelanın son sırasında yer bulmuştu. Bugün ikinci kez ‘’dilbağı’’ takısıyla izleyeceğimiz tayın, pedigrisi itibariyle çok daha yatkın olduğuna inandığım kaba kuma çıkacağı koşunun net favorisi olduğuna inanıyor ve startla birlikte öne düşeceği koşudan birincilikle ayrılmasını bekliyorum. Hüradam, Medbey ve Harputhanı gibi kumu seven isimlerin anne kardeşi olan YENİ ZÜBEYDE ölçü alınmaması gereken son çim yarışının ardından tekrar kuma çıkacağı koşuda favorinin en ciddi rakibi olur. Kum pistte elde ettikleri başarılarla bildiğimiz Akmert ve Ak Katmer gibi isimlerin anne kardeşi olan AKŞEKER Baba kardeşi Burkal kaynaklı bu pisti yapabilecek olan SIRIKSIKLAM ve Birgi’nin kızı Durudoğa’nın yavrusu HOPPA ‘’kapalıgözlük’’ ikave takısıyla start alacağı koşunun büyük sürprizini gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı

2.AYAK: Gülenyüz, Doğuhan ve Birümit gibi yarışı önlerde kabullenmeyi seven isimlerin varlığında çok yüksek tempolu bir yarış gidişatı bizleri bekliyor. Olası bu gidişatın ise sprinter safkan ALTUNSARAY’a yarayacağına inanıyorum. Uzun aradan sonra yarışlar gören grubun klas ismi, sonlarda yapacağı güçlü sprintiyle birinciliğin en güçlü adayıdır. Bu yıl eski görüntüsünden çok uzak olsa da bu mesafeleri daha iyi koşabilen URLA DESTANI ve ilk kez ters pistte boy gösterecek olan HARPUTHANI ara sonrası bir yarış görmüş olmanın avantajıyla bu rakiplerinin hatasını kollar.

3.AYAK: Bu pist ve kısa mesafelerin en istikrarlı safkanlarından biri olan Gold Foot’a kafa tutup sadece 1 boy farkla gerisinde ikinci kaldığı yarışına hayran kaldığım DUKE OF İSTANBUL Balyeci Salih, Red Rebel, Ova Kartalı ve Veliaht Betül gibi süratli rakiplerinin adeta deli tempolarda birbirlerini sürükleyecekleri yarış gidişatında en şanslı safkan olacaktır. Daha önce bu pistte start aldığı 18 koşunun 6’sından birincilikle ayrılmayı başaran mesafenin yeteneklisi son metrelerde yapacağı bitirici sprintiyle bütün rakiplerini atlatıp, aynayı en önde gören isim olur.

Haberin Devamı

4.AYAK: Günün en denk mücadelesi olarak da adlandırabileceğimiz, mesafenin iyilerinin sahne alacağı Kv koşuda, ara sonrası geri dönüşleri kazanarak yapabilen yani bir anlamda dinçlik yarışlarını seven BURKAL’a ilk şansı vermek istiyorum. Pisti yapacak olursa CANKURTBEY en ciddi rakibi olur. Mesafe ayırt etmeyen özelliğiyle SELDANINOĞLU ve Lord’tan erken sıyrılabilirse OVA diğer şanslı safkanlardır.

5.AYAK: Agf oranlarında %22 oynanma yüzdesiyle favori olarak çıktığı ilk deneyiminde startı 2 boy tereddütlü alınca beşincilikle yetinen KUSURSUZ GÜÇ aynı sorunu yaşamazsa bugünün kazananı olur. GÜLBENLİ başta olmak üzere HÜRSEV, KIZMAZGÜLÜ ve LALELİKIZ sırasıyla rakibi gördüğüm taylardır.

Haberin Devamı

6.AYAK: Sert rakibi Headway’i yarış boyunca presleyen isim olan ZAFER MEYDANI o gün yeni ilgililerinde en parlak performansı gerçekleştirip adını ikinciliğe yazdırmıştı. Sadece 6 gün arayla koşacak olmaktan etkilenmemesi halinde bugün aynayı gören safkan olması işten bile değil. Bu ismin benim beklentimin gerisinde koşması halinde birinciyi tahmin etmenin çok zor olacağı son ayakta; BLACK ADLER, RASİMBEY, QUAVİY, ADALSON, MASCHERANO, NEW TRANSATLANTIC ve KING YAVUZ sırasıyla devreye girer.

7----10-1-9-4///4-11-12///3///5-2-3-6///8-4-5-6-9///2-3-6-8-10-9-4-12

YORUM YAZ