MENÜ

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

21 Eylül Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

BURSA'DA TELİM ÜÇÜNCÜ AYAKTA...

1.AYAK: Yarış hayatı süresince hayranlıkla izlediğim, kumun en istikrarlı kısraklarından biri olan Gökçeada'nın temsilcisi BERENGÜL zaman zaman farklı pistlerde boy gösterip tatminkar yarışlar yapmış olsa da pedigrisinde bu denli kum pistte baskın karakterin varlığında öncelik her zaman bu pist tercihleri olmalı. Kumaşının hakkını vermesi halinde açıkçası bu rakipler yanında yarış yapmaz. Ancak zaman zaman farklı pist tercihleri taylardan çok şeyleri alıp götürebiliyor. Bu durumda İzmir'den çok fiyakalı bir birincilikle buraya gelecek olan AFRİKAANDER çim pistte elde ettiği istikrarlı sonuçların ardından Açık yarışta kum pistle tanışan OVA KARTALI'nın performansı hiç de yabana atılacak cinsten değildi. İlgililerinin ve dolaylı yollardan benim beklentilerimin çok gerisinde koşuyor olsa da SURŞAHİNİ sonrası FEYAT BABA ve AVCI CUMA sırasıyla rakipleri olur.

Haberin Devamı

2.AYAK: Üç yaşlarının sonlarına gelmelerine rağmen halen daha maiden kalan, birbirinden istikrarsız tayların mücadelesinde ; son start aldığı H-16 koşudan üçüncülükle ayrılmasına rağmen yaptığı faul nedeniyle beşinciliğe atılan GOLDMARK bugün kendi gibi maiden rakipler yanında bir zahmet kazansın diyeceğim isim olacaktır. Bu pistte 2000 mesafeli Şartlı-5 koşuda elde ettiği yakın ara beşinciliği ile talibime giren BABA MENGİ aynı koşunun üçüncüsü GRAND HOPE Banknote yavrusu MARE IN MY DREAM takip atlarımızdan DUCHESSE VIVIENNE ve son um yarışını ölçü almadığım PARSALI ATAKAN sürprizde değerlendirilmelidir.

3.AYAK: Yarış kariyerine İstanbul sentetik pistinde başlayıp 10 atlı koşudan sekizincilikle ayrılan İTİBARLI 7 Eylül günü Bursa kumunda boy gösterdiği daha önce yarış kazanma başarısı göstermiş rakiplerinin yanında start aldığı Şartşı4 koşuda göstermiş olduğu etkili performansıyla o çok kötü ilk yarış deneyimini unutturan isim olmuştu. Bugüne geldiğimiz zaman ise ağırlıklı olarak çim piste yatkın rakiplerini karşısında bulan tayın birinciliğe uzanmasını bekliyor ve günün limanı olarak öneriyorum.

Haberin Devamı

4.AYAK: Yıllarını sahaya vermiş Ersan Yavuz'un ellerinde gerçek sınıfını bulan STAR RUBY çok doğru yarış tercihleriyle birbirinden etkili yarışlar koşmaya devam ediyor. Duomo'nun Stromboli'den sonra sahaya gelen en iyi yavrusu bugünün de an şanslı safkanıdır. Geçildiği rakiplerinden rövanşı almak için sahaya çıkacak olan FAITHFUL WOLF çok iyi idman pisti görüntüsünün hakkını vermesi halinde bunu gerçekleştirebilir. Önlerde istediği tempoyu kurabilirse ABBASOĞLU bir süre geri alınıp ufak tefek sorunları giderilen HALİLŞAH ve son sentetik pist tercihini çok yanlış bulduğum kardeşim Tanıl Kuru'nun atı CUPIDS ARROW daha yatkın olduğu pistte günün sürprizini gerçekleştirebilir.

5.AYAK: Turgut Usta'nın önlerde elini kolunu sallayarak kazandığı yarışta ikinciliğe razı olan KARAZEYTİN bugün ön tarafın müşterisinin daha fazla olacağı yarışı sonlarda yağacağı etkili ataklarıyla kazanan isim olmaya çok yakın. Kum yarışı ölçü alınmaması gereken KUZEN son iki yarışına oranla çok daha tecrübeli binicisiyle start alacak olan SELUŞKA aylar sonra iyi etkili bir yarış koşan BABAEMİR ve son yarışından 8 kilo düşen KADİRKAAN sırasıyla rakipleri olur.

Haberin Devamı

6.AYAK: Günün en kalabalık koşusu olan altılı ganyanın son ayağında, ağırlıklı olarak bu mesafelerde elde etmiş isimlerin mücadelesinde; NEWTRANSATLANTIC, DİLZAR, KING POWER ve AKHTAMAR dörtlüsüne eşit şans verelim derim.

2-10-5-6-9-8///1-2-3-11-10-7///8///6-3-1-4-5///10-3-5-6///10-15-13-9

YORUM YAZ