MENÜ

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

6 Temmuz Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

''SADIK AĞA'' BİR ADIM ÖNDE...

1.AYAK: Geçtiğimiz Ay el değiştirerek Oğuz Yalçın ekürisinden Musa Demirsel ekürisine geçen İSHAKBABA’nın kalite olarak bu rakiplerden bir çıt daha üstün olduğunu söyleyebilirim. Son yarışında Sait Akson Koşusunda beklentileri karşılayamamış olsa da bugün bu rakipler yanında en şanslı tay olur. Tıpkı babası Transacosutic gibi uzan mesafeye çıkınca farklılaşan ACOUSTIC COVER ve çim pistte start aldığı ilk ve tek koşuda Anafartalar Koşusu ikincisi Beceriklihan arkasında ikinci kalan LORF OF TIME favoriye öncelikli rakiplerdir. Yarışın bu üçlünün dışına çıkması halinde RUN FOR RUYA ve AS DE COEUR ikilisini devreye girer.

2.AYAK: Taylık döneminde start adlığı iki koşu sonrası uzun bir süre geri alınarak sorunları giderilen NORTHBEACH yaklaşık sekiz aylık aranın ardından start aldığı 2000 mesafeli sentetik pist yarışının büyük bölümünde ön tarafta yükü çeken isimlerden biri olup sonlarda nefessizliğinin bedelini ödemek zorunda kalmıştı. Birinciyle arasında 2,5 saniye farklı altıncı kaldığı o yarışında bana göre bugünün provasını yapan tay, artan yarış kondisyonuyla birinciliğin en güçlü adayı olur. Çim pistte start aldığı yedi koşunun beşinde tabela yapan GOLDMARK ve son koşusunda zaten süratli giden yarışa viraj dönülmeden eşlik edince sonlarda Miss Tudor’a avlanan BIG BET ikilisi rakipleri olur.

3.AYAK: Yarış hayatının çoğu başarılarını bu pistte elde etmeyi başarmış SADIK AĞA’nın yedi aylık aranın ardından gördüğü her yarış çok daha iyi duruma geldiğini görüyoruz. Kendi limitlerinin en alt mesafesi olarak belirtebileceğim 1500 mesafesinde War Legend arkasında iki boy farkla ikinci bitirdiği yarışıyla artık fit duruma gelen grubun kalitesini günün bankosu olarak öneriyorum. Rakip arayan Fantik Hipodrom okurarı; DOMINANTS SON ve BEKİRİM sırasıyla değerlendirmeye alabilirler.

4.AYAK: Geçen sene 7 Temmuz’da bu koşuyu kazanırken, dönemin formda safkanları Karaüzüm ve Kırdeniz’i geride bırakmayı başaran ATMACABEYİ yine çok formda gireceği koşuda, Ertemiz, Kovada ve Mavi Dalga’nın yükü çekeceği koşunun bitiriş derecesini belirleyen isim olabilir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusunu kazanırken hiç zorlanmayan ALTINCI HİS şartları gereği boş geçirdiği 41 günlük aranın acısını bugün çıkarabilir. Son yarışıyla artık toparlandım diyen ERTEMİZ günün sürprizini gerçekleştirebilir.

5.AYAK: Şartlı-4 koşuda Burakşah, Acoustic Cover ve As De Couer gibi rakiplerinin hemen diplerinde dördüncü kalan TAKAYAMA o yarışının tesadüfi olmadığını göstermek istiyorsa, 14 gün sonra geldiği bu koşuda, bu denli denk rakipleri geçmesi gerekir. Ancak 19 yarış koşup halen daha maiden kalmış bit ata ne kadar güvenilir orası tartışılır. Gün içerisinde büyük favori çıkması muhtemel bu atın yanına; bu kez kısaya dönen ERKAN ABİ başta olmak üzere; DUCHESSE VIVIENNE ve CAPE TOWN yazalım derim.

6.AYAK: Yarış hayatları süresinde istikrarı yakalayamamış ve/veya çok iyi başladıkları yarış kariyerlerine sorunları deneniyle uzun aralar vermek zorunda kalmış isimlerin yer aldığı günün son ayağında; ELLİBEŞ, CİVANTAY, RUSDAMAT, ŞAHGÖZÜ ve GÜMÜŞKUŞAK arasındaki mücadelenin birinciyi belirleyeceğini düşünüyorum.

2-4-3-8-6///5-3-1///7----9-2///2-1-5///5-2-8-1///15-7-4-13-2

Haberin Devamı
YORUM YAZ