MENÜ

Er meydanı karıştı

1-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi ortalık karıştı. Federasyon Başkanı Yerlikaya ile Belediye Başkanı Sedefçi arasındaki gerilim tavan yaptı.

Er meydanı karıştı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yayın haklarını kendilerine danışmadan bir yayıncı kuruluşa vermesinin ardından gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Sedefçi’nin, Kırkpınar’ın isim hakkını da pazarlamaya çalıştığını belirten Hamza Yerlikaya, “Kendisi, ‘Ben biliyorum, istediğimi yaparım’ mantığıyla yoluna devam ediyor. Geçen gün bir yorumunu okudum. ’Ben bu kadar pehlivana para veriyorum. Sen ne yapıyorsun?’ diyor. Tabii, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 1 milyon TL al, onu ver. Kendi kasandan vermiyorsun” yorumunu yaptı.

‘Yaptıkları şık değil’

Yerlikaya, Sedefçi’nin yaptıklarının şık olmadığının altını çizerek, “Kendisine doğru yolda olmadığını söyledim. ’Böyle bir organizasyonu Güreş Federasyonu’ndan habersiz yapıyorsun’ dedim. Ben şimdi talimatnameyi değiştirirsem ne olacak. Yağlı güreşin görmüş olduğu zararın karşılığını kim verecek. Sen bunun hesabını nasıl millete vereceksin? Böyle giderse güreşecek sporcu bulunmaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ