MENÜ

Enes İspanya'da yeni bir öykü yazıyor

Türk futbolunun son dönemde parlayan yıldızı Enes Ünal, Villarreal'de yeni bir öykü yazıyor.

Enes İspanya'da yeni bir öykü yazıyor

Milli forvet, 18.6 milyon euro değerle Avrupa’nın en genç yıldızları arasında yer alırken, Hollanda’dan sonra İspanya’da da başarısını büyütüyor. Hocası Javier Calleja, “Limit koyabileceğiniz bir oyuncu deği” övgüsünü yaptı.

La Liga’da Villarreal forması giyen milli yıldızımız Enes Ünal, kariyerinde büyümeye devam ediyor. Bu sezon sarı denizaltılarla oldukça başarılı bir dönem geçiren genç forvet, ilk 11’in değişilmez isimlerden olmaya başladı.Son dönemde Villarreal’in ünlü golcüsü Carlos Bacca ile hücum hattında iyi bir ikili oluşturan Enes Ünal, takımının attığı son 14 golün 9’unda pay sahibi oldu.

Villarreal’in 39 yaşındaki teknik direktörü Javier Calleja da genç öğrencisinden övgüyle bahsediyor. Enes’in yeteneklerinin sınırlanmaması gerektiğini aktaran Calleja, “Sezon başına oranla takıma daha fazla adapte oldu. Levante’ye kiralık gitmiş olması ona çok şey kazandırdı, farklı bir oyuncuya dönüştü. Takım arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kuruyor. Sıradışı özellikleri olduğu için Enes, kendisine limit koyabileceğiniz bir oyuncu değil” dedi.

Özellikle geçtiğimiz iç sahadaki Getafe maçında attığı golle yeniden adından söz ettiren Enes, takımına 3 puanı armağan etmişti. Bilhassa geçen hafta Avrupa Ligi’ndeki Olympique Lyon karşılaşmasında takımının en iyilerinden olmuştu. Bu sezon La Liga’da 4 gol 3 asistle oynayan milli forvet, maç başına 1.6 şut ortalaması ve yüzde 74’lük pas isabetiyle dikkat çekiyor. Enes Ünal için Interpress’te yer CIES Football Observatory’nin derlediği bilgiler de göze çarpıyor. Avrupa’nın en pahalı genç oyuncuları listesinde yer alan 20 yaşındaki futbolcu, 18.6 milyon euroluk bir değere sahip.

Avrupa’ya alıştı
Enes Ünal’ın Avrupa kariyeri oldukça iyi geçiyor. 2015 yılında İngiliz devi Manchester City’ye transfer olan Enes, özellikle 2016-17 sezonunda Hollanda’da Twente formasıyla parladı.

Twente ile 33 maçta 19 golle adından söz ettiren genç yıldız, La Liga ekiplerinden Villarreal’de de kalıcı bir yer sağladı.

Yabancı dil faktörü
Yaklaşık 3 senedir Avrupa’da futbol oynayan Enes Ünal, yabancı diline de önem veriyor. İngilizce konusunda hem İngiltere hem de Hollanda’daki dönemlerinde epey bir mesafe kat eden Enes, İspanyolca öğrenmeye de özen gösteriyor.

İspanyolca konusunda adımlar atan 20 yaşındaki yıldız, Villarreal’deki takım arkadaşlarıyla da güzel bir arkadaşlık ilişkisi kurmuş durumda.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ