MENÜ

En uzun yıl!

Geride kalan 2014 senesi, Beşiktaş açısından çok uzun ama başarılı geçti. Ancak mali anlamda ise Siyah-Beyazlılar'da tam tersi bir durum yaşandı. Yeni yılda stadın açılmasıyla beraber taraftarın tek beklentisi şampiyonluk yaşamak!

En uzun yıl!

Beşiktaş muhabirimiz Orhan Yıldırım, geride bıraktığımız senede Beşiktaş'ı masaya yatırdı:

Beşiktaş
için Şampiyonlar Ligi’ne katılmak, ligdeki durumuna bağlıydı. Bilic’in ekibi, Karabükspor ve Torku Konyaspor deplasmanlarında bıraktığı puanlar sonrası hedeften şaştı. Oysa Devler Ligi, parasal açıdan büyük sıkıntı içinde olan kulüp için önce prestij, ardından rahatlamak demekti. Olmadı! Kupaya da erken veda edilmesi moral bozdu. Fakat sakatlıklara rağmen ortaya konulan iyi futbola, sürekli sorun çıkartan Fernandes ve Almeida’nın durumları bile engel olamadı.

Rüya gerçek oluyor

Camia için yıllardır özlemi çekilen yeni stat konusunda beklentiler vardı. Her kafadan çıkan sesler, ortaya atılan farklı iddialar vardı. Ancak Vodafone Arena bunca sıkıntıya rağmen yükselmeye başladı. ‘Altından su, tarih çıktı’ türünden ortaya atılan iddialar çürüdü. İnşaat bazen yavaşlasa da, yıl içinde ‘boğazın incisi’ gibi görünür hale geldi. Kabası yıl içinde tamamlanan yeni stat artık, davet verilen, parti yapılan bir düzeye ulaştı.

Transferler ışık saçtı

Yönetimin üstünde durduğu en önemli konu transferler oldu. Geçmişte yaşanan acı tecrübeler sonrası konu çok geniş incelemeye alındı. Nitekim Bilic ile Önder Özen arasındaki sürtüşme, Özen’in gönderilmesi ile son buldu. Bu tarihten itibaren gaza basan başkan, tüm yetkiye üstüne aldı. Yeni görev anlayışı içinde; Demba Ba, Gökhan Töre, Ramon Motta, Cenk Tosun ve Jose Sosa bonservisleri ile birlikte takıma kazandırıldı. Bu isimlerin takıma katkısı sene içinde zirve yaptı.

Yönetim anlayışı değişti

İlk döneminde yönetici bazında sıkıntı çeken Fikret Orman, bu dönemde yönetim tarzını değiştirdi. Orman, Serdar Bilgili döneminde olduğu gibi görev bölümü yaptığı yöneticilere tam yetki verip sonuçları, icra kurulundan takip etme yoluna gitti. Çalışma özgürlüğü bulan ilgili yöneticiler, sorumlu oldukları alanlarda ekipleri ile birlikte çalışma imkanı buldular.

Kasada nakit yok

Kulübün mali tablosu ise pek iç açıcı değil. Zira son rakamlara göre borç, 825 milyonu bulmuş durumda. Transferlere ödenen yüklü miktarlar, geçmişten gelen ağır borçlar ve banka kredilerine bir de temlik edilen gelirler de eklenince nakit akışı sıkıntısı hat safhada! Yönetim, bu dar boğazı aşma adına, halka arz ve yeniden uzun vadeli krediyi hayata geçirdi. Ancak kemer sıkma ve feda politikasına rağmen gelir-gider arasındaki uçurum kasayı boşalttı!

Umut yılı olacak

Kartal için yeni yıl, yepyeni umutlar demek. Eldeki en büyük somut örnek, stat. Bu yıl içinde açılması planlanan Vodafone Arena için geri sayım başladı. Diğer konu ise borcun azaltılması. Taraftarın beklentisi ise göçebe hayatı yaşanan sezonun ardından şampiyonluk yaşamak ve yeni saha ile birlikte efsanesi kadro kurulması.

Haberin Devamı
YORUM YAZ