MENÜ

En kritik 12 hafta!

Spor Toto Süper Lig'in sona ermesine artık 12 hafta kaldı. Geri sayımın hızlandığı haftalarda şampiyonluk için çekişen üç büyükleri zorlu maçlar bekliyor.

En kritik 12 hafta!

Spor Toto Süper Lig'in sona ermesine artık 12 hafta kaldı. Geri sayımın hızlandığı haftalarda şampiyonluk için çekişen üç büyükleri zorlu maçlar bekliyor. İşte Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın kalan fikstürü ve şampiyonluk şansları;

Fenerbahçe'nin işi daha zor

İlk yarıdaki fikstür avantajını iyi değerlendirip, en yakın rakibinin 8 puan önünde devreyi kapatan Fenerbahçe, ikinci yarının başlaması ile birlikte puan kaybetmeye başladı. İkinci yarı fikstürü Galatasaray ve Beşiktaş'a oranla çok daha zor olan Sarı-Lacivertliler, kalan 12 haftanın 6'sını evinde, 6'sını ise deplasmanda oynayacak. Fenerbahçe'yi asıl zorlayacak olan detay ise, 6 deplasman mücadelesinin 3'ünü Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a karşı oynayacak olması.

FENERBAHÇE'NİN KALAN MAÇLARI

Haberin Devamı

***

Deplasman performansı belirleyici olacak

Sarı-Kırmızılılar'ın Fenerbahçe'ye oranla daha kolay bir fikstürü bulunuyor. Kalan 12 maçın 6'sını içerde, 6'sını dışarda oynayacak olan Sarı-Kırmızılılar, 28. haftada Fenerbahçe'yi TT Arena'ya konuk edecek. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ı, Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı gol ile mağlup eden Cim Bom, Fenerbahçe'yi de yenmesi halinde puan açısından çok avantajlı bir konuma ulaşabilir. Deplasmandaki maçları alt sıralardan kurtulmaya çalışan ekiplere karşı oynayacak olan Galatasaray'ın, deplasmandaki en ciddi sınavı 33. haftadaki Trabzonspor mücadelesi olarak gözüküyor. Ligde oynadığı 11 deplasman mücadelesinin 8'inde puan kaybeden Sarı-Kırmızılıların bu formu ise akılları kurcalayacak cinsten.

GALATASARAY'IN KALAN MAÇLARI

Haberin Devamı

***

En avantajlısı Beşiktaş!

Zirveyi zorlayan bir diğer ekip olan Beşiktaş, ligin en avantajlı fikstürüne sahip. Kalan 12 haftanın 7'sini evinde, 5'ini deplasmanda oynayacak olan Siyah-Beyazlıların, en önemli avantajı deplasmanlarda sergilediği performans. Ligde oynadığı 12 deplasman maçında 21 puan toplayarak bu kulvarda lider olan Beşiktaş'ın, en önemli sınavı 30. haftadaki Fenerbahçe mücadelesi olarak göze çarpıyor.

BEŞİKTAŞ'IN KALAN MAÇLARI

***

SÜPER LİG SON 12 HAFTA FİKSTÜRÜ

K. Gökhan Özdamar / gokhan.ozdamar@fanatik.com.tr

YORUM YAZ