MENÜ

En çalışkan Sarı Kartal

Gökhan Gönül’den formayı kapan Andreas Beck’in başarısının sırrı ortaya çıktı! Uzun süredir Türkçe dersleri alan ve bireysel olarak da çalışmayı sürdüren Alman futbolcu, artık takım arkadaşlarıyla daha iyi anlaşıyor ve bu da performansına olumlu yansıyor.

En çalışkan Sarı Kartal

Siyah-Beyazlılar’a geçen sezon başında transfer edilen ve kazanılan şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden biri olan Andreas Beck, Gökhan Gönül’ün transferi sonunda da sağ bekteki yerini kaptırmadı.

Teknik direktör Şenol Güneş’in kritik maçlarda vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Beck, futboldaki başarılı performansını saha dışına da çoktan taşımış durumda.

Türkiye’ye geldikten sonra Türkçe derslerine başlayan Beck, bu konuda önemli bir yol katetti. Kendi ana dili Almanca’nın yanı sıra Rusça ve İngilizce bilen, bunların yanına mutlaka Türkçe’yi de eklemek isteyen tecrübeli futbolcu, şu an itibariyle birçok kelimeyi anlayabiliyor ve kendini ifade edecek kadar da konuşabiliyor.

Türkçe derslerini aksatmıyor

Uzun yıllar ülkemizde kalıp da, bir kelime bile konuşamayan yabancı oyuncuların aksine Beck’in en önemli hedeflerinde biri de, bu sezonki röportajlarını Türkçe olarak yapabilmek... Yaz tatili döneminde Türkiye’ye önceden gelen ve 2 hafta kursa giden yıldız futbolcu, halen de günde 4 saat Türkçe çalışıyor. Yoğun maç programının olduğu dönemlerde ise Beşiktaş’ın sağ beki, tabletine ya da telefonuna yüklediği programlarla da kelime öğrenmeye ve kendisini geliştirmeye devam ediyor.

M. Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ