MENÜ

En basit yol: ZenMate

Bir Türkiye klasiği: İşte giremediğiniz sitelere girmenizi sağlayacak en basit yol ve fazlası...

En basit yol: ZenMate

Yaşanan son gelişme ile birlikte Türkiye, bir kez daha erişim yasakları ile karşı karşıya kaldı; Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim engeli getirildi. Benzeri erişim yasaklarının günlük hayatın bir parçası haline geldiği ülkemizdeki internet kullanıcılarının, VPN çözümleri konusunda uzaman olmasına da şaşırmamak gerek. Yine de, karışık ayarlarla boğuşmak istemeyenler için çok kolay bir VPN alternatifi de var: ZenMate isimli tarayıcı eklentisi...

ZenMate, Chrome, Firefox, Opera, iOS ve Android altında çalışıyor. Chrome, Firefox ve Opera altında basit bir tarayıcı eklentisi olarak çalışan araç; iOS ve Android'de ise ayrı bir uygulama olarak görev yapıyor.

PC kullanıyorsanız; ZenMate'i tarayıcınıza sadece 30 saniyede kurabiliyorsunuz. Kurulumun ardından araç çubuğuna yerleşen simge, size farklı lokasyonlardan farklı sunucu alternatifleri sunuyor. Bu alternatiflerden birini seçip engellenmiş sitelere girmeyi deneyin; ZenMate'in ne kadar basit ve kullanışlı olduğunu görün.

Android veya iOS kullanıcıları ise, uygulamayı kurup çalıştırarak ZenMate'i aktif hale getirebiliyor. Bundan sonra telefon, yine ZanMate'in sunduğu sunucular üzerinden bağlantı kuruyor ve siz de, giremediğiniz sitelere cep telefonunuz ile rahatlıkla girebiliyorsunuz. Ancak mobil uygulamalarda ücretisiz olarak kullanabileceğiniz 500 MB'lık kotanız olduğunu belirtelim. Daha fazlasını isteyenler, uygulama içi satın alımlarla ekstra veri kapasitesi satın alabiliyor.

VPN rehberi... Tıklayın...

ZenMate, şu an için ücretsiz. Geliştiriciler, eklentinin her zaman bedava olarak kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar.

İndirin: ZenMate!

Haberin Devamı

Resimlerle: Twitter yasağında bunlar yaşandı!

Kaynak: CHIP Online

YORUM YAZ