MENÜ

Emre'nin davası İstanbul'a gönderildi

Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, İzmir'de yaşayan kayınpederi Şaban Gürevin'in, ortaklıktan ayrıldığı halde şirket adına kayıtlı Mercedes ve Audi marka otomobilleri, hileli olarak sattığı; bu araçları da Emre ve eşinin satın aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, İzmir Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, yetkisizlik kararı verdi. Savcı Kaynak dosyayı İstanbul'a gönderdi.

Emre'nin davası İstanbul'a gönderildi

Belözoğlu'nun kayınpederi Şaban Gürevin, 21 Kasım 2009 tarihinde, aile şirketindeki hisselerini kardeşi Ramazan Gürevin'e devretti ve bu durum da ticaret sicil kayıtlarında yer aldı. Ancak devir işleminden üç gün sonra Şaban Gürevin'in, şirket yönetim kurulu başkanı iken kullandığı yine şirket adına kayıtlı Mercedes marka otomobil ile kızı Nurgül Çetinkaya'nın kullandığı Audi marka otomobilin satışı için, yetkisi olmadığı halde usulsüz olarak damadı Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'ya vekalet verdiği öne sürüldü. Bahçekapılı da bu otomobillerden birini 25 Kasım 2009 tarihinde Emre Belözoğlu adına Tolga Tarhu'ya, diğerini ise 21 Nisan 2010 tarihinde Emre Belözoğlu'nun eşi Tuğba Belözoğlu'na sattı.

Şirkete ait araçların yetkisi dışında olmasına rağmen Şaban Gürevin'in verdiği vekaletle satıldığını öğrenen Ramazan Gürevin'in avukatları, hileli mal kaçırmak suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ramazan Gürevin'in avukatları, dava dilekçesinde, iki otomobilin satışından elde edilen gelirin şirket hesaplarına aktarılmadığını, Şaban Gürevin'in usulsüz vekaleti ile yapıldığını öne sürdükleri bu satışların şirketten mal kaçırmak amaçlı olduğu ve gerçek bir satış olmadığı için, araçları satın alan kızı Tuğba Belözoğlu ve damadı Emre Belözoğlu'ndan para tahsil ettiğini düşünmediklerine yer verdi. Avukatlar ayrıca, bu olaylardan dolayı da dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarının oluştuğunu ifade etti. Avukatlar, şikayetçi oldukları Şaban Gürevin, kızı Tuğba Belözoğlu, damadı Emre Belözoğlu, kızı Nurgül Çetinkaya, Volkan Bahçekapılı ve vekaletname işlemlerini yapan Beşiktaş 9'uncu Noteri Erkan Vardar hakkında yapılacak soruşturma sonrasında, dava açılmasını da talep etti.

Geçen 5 Şubat'ta Manisa'da Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel milli maç için İzmir'e gelen Emre Belözoğlu, avukatı Mahir Işıkkan ile Bayraklı Adliyesi'ne gelerek burada yaklaşık 40 dakika kalıp Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak'a ifade verdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, toplanan deliller, alınan ifadeleri değerlendirdi. Savcı Kaynak, araçların satış işlemlerinin İstanbul'da yapıldığını ve bu nedenle yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Soruşturmanın bundan sonraki aşamalarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ