MENÜ

Emre Aydemir Avrupalı antrenörlere eğitim verdi

Arsenal alt yapısında çalışan dünyadaki tek Türk futbol bilim adamı Emre Aydemir Avrupalı antrenörlere eğitim verdi.

Emre Aydemir Avrupalı antrenörlere eğitim verdi

Galatasaray alt yapısında yaşadığı sakatlık sonrası İngiltere'ye yerleşen ve azmi ile Arsenal'de antrenörlüğe kadar yükselen Emre Aydemir Türkiye ve Avrupa'daki eğitimlerine devam ediyor.

Tarihe geçti!

Genç antrenör bu kez İsveç'te Avrupalı antrenörlerle bir araya geldi. Emre Aydemir Avrupalı hocalara eğitim veren ilk türk antrenör olarak da tarihe geçti.

Aydemir eğitim sonrası yaptığı açıklamada “Futbol bilimi ve antrenörlüğü” üzerine verdiğim eğitimde Arsenal’in bir antrenörü olarak bulunmuş olsamda, bu alanda ilk ve tek Türk olarak Avrupalılara futbol üzerine eğitim vermekten mutluluk duydum ifadelerini kullandı.

Emre Aydemir kimdir? Fanatik'e anlatmıştı...

İlk ve orta öğretimini Türkiye’de, lise ile üniversiteyi İngiltere’de tamamladım. Londra'da liseyi spor bilimi üzerine okuduktan sonra üniversiteyi de Londra'da okudum. Bunlardan ilki futbol bilimi ve antrenörlüğü ikincisi ise spor psikolojisi üzerineydi. Üç yıl Arsenal’den profesyonel olarak antrenorluk eğitimi aldım. Şu an Arsenal altyapısında futbol bilim uzmanlığı ve yardımcı antrenörlük yapmaktayım. Yaklaşık 8 yıldır İngiltere Futbol Federasyonu üyesiyim. Başta İngiltere, Amerika ve Türkiye olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde futbol bilimi ve psikolojisi üzerine konferanslar vermekteyim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ