MENÜ

Emrah Bayraktar: 'Fatih Aksoy, Roco'dan çok daha iyi bir oyuncu

Beşiktaş ve Galatasaray alt yapılarında bir dönem çalışan Emrah Bayraktar iki takımın alt yapısında yer alan oyuncularla ilgili açıklamalar yaptı.

Emrah Bayraktar: 'Fatih Aksoy, Roco'dan çok daha iyi bir oyuncu

Alt yapı antrenörü Emrah Bayraktar, Radyospor'dan Özgür Sancar'a konuştu!

Haberin Devamı

İşte o açıklamalar:

''Şu an Danimarkada'yım, elimden geldiğince maç izleyip temaslarda bulunuyorum.

Ozan Kabak, Schalke maçında çok iyi oynadı, ben daha öncede onu savunuyordum ama değeri maç oynamaya başlayınca anlaşıldı. Ozan Kabak'la gurur duyuyoruz ama onun gibi yetenekli çok fazla yetenekli oyuncu var fakat şans vermiyorlar. Ülkemizde doğan çocuklar çok yetenekliler, hammaddemiz çok iyi diyebilirim.

Ozan Kabak'a Igor Tudor yeterince ilgi göstermedi, şans verseydi geçen sezonda katkı verebilirdi.

Genç bir oyuncu A takımda oynar hale nasıl getirilir şeklinde adım adım yazılar yazdım.

Ben Fatih Terim hocama alt yapıdaki çocuklarla ilgili bilgiler verdim. Ozan Kabak çok şanslı çünkü oynama fırsatı buldu, geçmişte Ozan Kabak gibi oynayabilecek birçok oyuncuya bu şanslar verilmedi.

Haberin Devamı

Ben Beşiktaş'ta uzun yıllar çalıştım, Şenol Güneş'e raporlar verdim, geçmişte başka oyuncuları için de raporlar verdim. Bazı hocalar değerlendirdi, bazıları ise hiç şans vermediler.

Beşiktaş'ta alt yapıda Fatih Aksoy diye genç bir oyuncu var, onu konuşuyor muyuz? Hayır; çünkü kendisine bu şans verilmedi. Beşiktaş'ın 18 kişilik kadrosunda göreceksiniz ama sadece kadroya alınıyor ve oynatılmıyor.

Beşiktaş kadrosunda bugün Enzo Roco diye bir oyuncu var, Fatih Aksoy ondan çok daha iyi bir oyuncu ama oynatılmıyor. Kulübün Şenol Güneş'e Fatih Aksoy'u oynatması için konuşma yapması gerekiyor. Roco'ya bu paraları vermiyoruz, Fatih Aksoy'u oynatalım demesi lazım.

İşte Roco ile oynadın 4 yedin Genk gibi bir takımdan, Fatih Aksoy oynasaydı bence böyle olmazdı. Fatih Aksoy'un çok daha iyi bir performans ortaya koyabileceğini düşünüyorum. Genç oyuncularımızın arkasında durursak biz kazanacağız.

Ozan Kabak, oynadığı maçlarda kestiği Maicon veya Serdar Aziz'den farklı değil. Biz bu genç oyuncuların arkasında durursak Türk futbolu kazanacak bunu göreceksiniz.

Ozan Kabak, pozisyon alma becerisi yüksek, tecrübeli bir futbolcu. Topu oyuna sokarken başarılı bir oyunucu fakat atletik özelliklerini geliştirmesi lazım bu noktada bazı eksikleri oynadıkça gelişecektir.

Haberin Devamı

Ozan Kabak'ın şu an Galatasaray'a bir maliyeti yok, tam aksine şu haliyle bile artı değerdir.''

YORUM YAZ