MENÜ

Emirates'te sessiz gece: 0-0

İngiltere Premier Ligi'nin 29. hafta erteleme karşılaşmasında Arsenal, Everton ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

Emirates'te sessiz gece: 0-0

Arsenal'de Arteta eski takımı Everton'a karşı Emirates'te kaptan olarak çıktı. Arsenal 32 maçta 59 puanla üçüncü, Everton ise 32 maçta 55 puanla altıncı sırada yer alıyor. Premier Lig'de ilk üç takım Şampiyonlar Ligi'ne direk katılıyor. 4. takım bir eleme maçı oynuyor.

Maçın öncesinde Boston maratonunda ölenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Emirates'te 3 bin Evertonlu takımını desteklemek için tribündeki yerlerini aldı.

Maçın 6'ncı dakikasında Coleman'ın pasında Pıenaar müsait durumda golü yapamadı. İlk 10 dakikada Everton topa daha hakim oldu. 14'ncü dakikada Cazorla'nın çizgiden ortasına kimse vuramadı. 26'ncı dakikada Gibbs'in vuruşu üstten auta gitti. İkili mücadelelerde sertliğe göz yuman hakem Neil Swarbrick'e Arsenal taraftarı tepki gösterdi. Coleman-Jagielka-Distin-Baines geri dörtlüsü Arsenal'e pozisyon vermedi. Mirallas sağ tarafta Gibbs'i zor durumlara düşürdü. Walcott, Pienaar tarafından düşürüldü ve hakem Pienaar'a sarı kartını gösterdi. 40'ncı dakikada Anichebe müsait durumda golü yapamadı. 47'nci dakikada Ramsey ortaladı, Giroud müsait durumda şutunu attı ancak top yandan auta gitti. Wilshere'in pasında Cazorla vurdu, defans önledi. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve İlk yarı Emirates'te 0-0 eşitlikle sona erdi.

Arsene Wenger hocalık kariyerinde sakatlık olmadıkça ilk yarı sonunda değişiklik yapmadı bugüne kadar. Kural değişmedi ve Arsenal ikinci yarıya aksayan Wilshere ile başladı. Cazorla'nın vuruşunu Howard kornere attı. İkinci yarı Arsenal daha etkili bir oyun sergiledi. Gibbs'in pasında Giroud vurdu, top üstten auta gitti.

Emirates'te son 25 dakikaya girilirken henüz gol sesi çıkmadı. 65'nci dakikada Barklay ceza sahasının dışından bir şut attı ancak top üst direğin yanından auta gitti. Arsenal için şans dakikasıydı. Wenger'de değişiklik için herhangi bir hamle gelmedi derken Wilshere yerini Oxlade Chamberlain'e bıraktı. Walcott çıktı, Podolski oyunda.

74'ncü dakika Arsenal korner kullandı ancak sonuç yok. Golü atanın kazanacağı bir maç. Son 15 dakikadaya girildi. Arsenal Cazorla ile korner kullandı. Ceza sahası içerisinde karambol yaşandı, ancak herhangi bir sonuç çıkmadı. Cazorla -Chamberlain defansı eksik yakaladılar. Son pasta Giroud vurdu, defans zorlukla önledi. Arsenal çok önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Bir dakika sonra Chamberlain'in pasında Giroud'un vuruşu üstten auta gitti. Son 10 dakikaya girildi.

Arsenal sağdan serbest vuruş kullandı. Cazorla ve defans uzaklaştırdı. 4. hakem 4 dakikalık uzatmaya gösteren tabelayı kaldırdı. Bana göre yine çok iyi oynayan Cazorla maçın oyuncusu.

Ve maç 0-0 sona erdi. Arsenal'in ilk dört şansı bu sonuçla Everton'dan daha fazla.

Yarın akşam Craven Cottage'da Fulham-Chelsea maçında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar sevgiler.

Edip Adanır / Londra

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (Monreal - 90' Booked ), Arteta Booked, Wilshere (Oxlade-Chamberlain - 68' ), Walcott (Podolski - 69' ), Ramsey, Cazorla, Giroud

YEDEKLER: Mannone, Vermaelen, Monreal, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Gervinho

EVERTON: Howard, Baines, Jagielka, Distin, Coleman, Gibson Booked, Barkley Booked (Jelavic - 76' ), Pienaar Booked, Fellaini, Mirallas (Oviedo - 90' ), Anichebe (Naismith - 90' )

YEDEKLER: Mucha, Heitinga, Neville, Oviedo, Hitzlsperger, Jelavic, Naismith

İNGİLTERE PREMİER LİGİ PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İNGİLTERE PREMİER LİGİ FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ