MENÜ

Emir Ortakaya kimdir, kaç yaşında? Emir Ortakaya nereli, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı?

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'nin genç stoperi Emir Ortakaya'yı kadrosuna kattı. Bu transfer karşılığında Barış Alıcı, Başkent ekibine transfer oldu. Gençlerbirliği altyapısında yetişen ve U16 Milli Takımı'nda da oynayan Emir Ortakaya'nın kariyeri bu son dakika gelişmesinin ardından merak konusu oldu. Emir Ortakaya kimdir, kaç yaşında? Emir Ortakaya nereli, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Emir Ortakaya kimdir, kaç yaşında? Emir Ortakaya nereli, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı?

Serdar Dursun, Steven Caulker ve Çağtay Kurukalıp'ı kadrosuna katan Fenerbahçe, 4. imzayı Emir Ortakaya'ya attırdı. Sarı Lacivertli ekip, bu transfer için Gençlerbirliği'ne Barış Alıcı'yı bonservisle gönderdi. Gençlerbirliği altyapısından yetişen Emir, U16 Milli Takım forması da giyiyor. 22 Haziran 2004, Ankara doğumlu olan Emir Ortakaya, stoper pozisyonunda görev yapıyor. Bu gelişmelerin ardından genç oyuncunun kariyeri Fenerbahçeli taraftarlar tarafından merak konusu oldu. Emir Ortakaya kimdir, kaç yaşında? Emir Ortakaya nereli, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı? sorularına yanıtlar aradık.

Haberin Devamı

Emir Ortakaya kimdir, kaç yaşında? Emir Ortakaya nereli, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı?

Emir Ortakaya, 22 Haziran 2004'te Ankara'da dünyaya geldi. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan 17 yaşındaki stoper, geçtiğimiz sezon A takım kadrosuna dahil edildi. Gelecek vadeden oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'nin 5. Tur maçında Tuzlaspor'a 2-0 kaybettiği maçta 16 dakika süre aldı. Emir Ortakaya, U19 Süper Lig'de ise 14 maçta 1 gol kaydetti.

Emir Ortakaya kimdir, kaç yaşında Emir Ortakaya nereli, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı

Emir Ortakaya'nın yıllar önce Ülker Stadı'nda çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

U16 Milli Takım daveti de alan Emir'in Gençlerbirliği ile Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyordu. Genç stoper, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

YORUM YAZ