MENÜ

Emiliano Viviano: “Uğurcan mutlaka Avrupa'ya gitmeli”

Karagümrük’ün İtalyan kalecisi Emiliano Viviano, verdiği özel röportajda özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de Uğurcan Çakır, Altay ve Ersin’i çok beğendiğini fakat Uğurcan’ı ayrı değerlendirdiğini söyleyen Viviano, “Uğurcan’ı Türkiye’deki kaleciler arasında farklı bir yere koyuyorum. Düzenli oynayıp arka arkaya iyi performanslar gösteriyor. Çok potansiyelli, çok iyi bir kaleci ama mutlaka Avrupa’ya gidip kendisini o liglerde, en yüksek seviyelerdeki liglerde kaleci ve oyuncularla rekabet içerisine sokması gerekiyor. İfadelerini kullandı.

Türkiye’de Uğurcan Çakır, Altay ve Ersin’i çok beğendiğini fakat Uğurcan’ı ayrı değerlendirdiğini söyleyen Viviano, “Uğurcan’ı Türkiye’deki kaleciler arasında farklı bir yere koyuyorum. Düzenli oynayıp arka arkaya iyi performanslar gösteriyor. Çok potansiyelli, çok iyi bir kaleci ama mutlaka Avrupa’ya gidip kendisini o liglerde, en yüksek seviyelerdeki liglerde kaleci ve oyuncularla rekabet içerisine sokması gerekiyor. Kendi konfor alanından çıkmasını ve zoru seçmesini kendisine tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Trabzonspor’da önemli bir figür ve milli takımın değişmez kalecisi. Ama mutlaka Avrupa’ya gitmesini tavsiye ederim” dedi. Ersin ve Altay’ın da çok değerli isimler olduğunu söyleyen İtalyan file bekçisi, “Ersin ve Altay çok iyi kaleciler. Birisi Beşiktaş’ın diğeri Fenerbahçe’nin kalecisi. Çok iyi kaleciler. Ama bu durum bir süreç işi. Bir anda şu kaleci şu noktaya geldi diyebilmemiz için bir sürenin geçmesi lazım. Bunu sezonlara yaymamız lazım. İstikrarlı bir süreç geçirmeleri gerekiyor. İkisi de çok iyi gidiyorlar, iyi bir rekabet içindeler, iyi bir meydan okuma içindeler.

Genç kaleciler için büyük takım kalesini korumak zordur. Ama en iyi şekilde yapacaklarına inancım tam. Galatasaray’da Muslera, benim gibi yaşlı olduğu için artık bir Türk kaleci arayışı olabilir. Bunu da bu şekilde gözlemleyebiliriz. İtalya, kaleci yetiştirme konusunda bir kültüre sahip. Rekabet çok fazladır ve çok iyi eğitmenler vardır. Ben Sampdoria’dayken, Arjantin Milli Takımı kalecisi Romero’yla rekabet halindeydik. Fiorentina’dayken Barcelona kalecisi Neto ile rekabet içindeydim. Bu durum dünyanın her yerinde var.

Haberin Devamı

Önemli olan kalecilerin hangi ülkelerden geldiği değil, nasıl bir performans ortaya koyduğudur” diye konuştu. Viviano, Türk olsaydı milli takım kalesi için nasıl bir rekabet olurdu sorusuna ise “Şu anda yaşımdan dolayı benim adıma zor bir durum, o yüzden birinci isim Uğurcan diyorum. Birkaç yıl önce olsaydı, iyi bir rekabet olurdu. Ama gerçekten çok sevdiğim bir oyuncu Uğurcan” diyerek sözlerine devam etti.

YORUM YAZ