MENÜ

Emenike Kadıköy'de bu kez tepki yok

Beşiktaş derbisinde Sarı-Lacivertli futbolseverlerle yaşadığı krizle gündem yaratan Emenike, dün taraftarıyla barıştı. 45 dakika oyunda kalan Nijeryalı, tribünlerden maç öncesi ve sırasında destek gördü.

Emenike Kadıköy'de bu kez tepki yok

Sarı-Lacivertliler’in genç çalıştırıcısı İsmail Kartal, dün akşamki Bursaspor mücadelesine ilk etapta Dirk Kuyt’ı ilk 11’de görevlendirmişti. Ancak Hollandalı futbolcunun maç öncesinde ısınırken sakatlanmasının ardından işler değişti. Kartal, bu olay üzerine deneyimli futbolcunun yerine ilk 11’e Emmanuel Emenike’yi dahil etti.

İstekli futbol sergiledi

Son haftalarda Şükrü Saracoğlu’nda Sarı-Lacivertli taraftarlardan birçok karşılaşmada tepki gören; hatta Beşiktaş derbisindeki protestolar sebebiyle formasını çıkarıp oyunu terk etmesiyle gündem yaratan Nijeryalı, dün sakin bir görüntü sergiledi. Mücadele öncesinde Sarı-Lacivertli futbolseverler tarafından bu sefer tepki yerine destek gören 27 yaşındaki golcü, bu duruma; oyun içindeki istekli futboluyla karşılık verdi.

22 kez topla buluştu

Oyun içinde rakip kaledeki hırslı futboluyla pozisyon bulmaya çalışan Emenike, yakaladığı birçok fırsattan sonuç çıkaramadı. Bu durumun ardından teknik direktör İsmail Kartal, golcü oyuncunun yerine ikinci yarıda Hasan Ali Kaldırım’ı görevlendirdi. Maç içinde görev yaptığı 45 dakikada 22 kez topla buluşan tecrübeli futbolcu, 2 kez rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerden başarıyla çıktı ve yüzde 57’lik başarılı pas yüzdesi tutturdu.

Es Es’e karşı fire yok

Kadıköy’de dün akşam Bursaspor’u deviren Fenerbahçe’de, bu mücadele öncesinde; Mehmet Topal, Michal Kadlec, Dirk Kuyt, Raul Meireles, Hasan Ali Kaldırım ve Egemen Korkmaz ceza sınırında bulunuyordu. Oyuncularını bu konuda uyaran ve gereksiz kart görmemelerini isteyen teknik direktör İsmail Kartal’ın bu isteği, sınırdaki isimler tarafından yerine getirildi. Bu futbolcuların tamamı, Bursaspor mücadelesini kart görmeden tamamlamaları sebebiyle ligde cumartesi günü oynanacak Eskişehirspor karşılaşmasında görev yapabilecek.

Golün yarısı Sow’dan

Sarı-Lacivertliler’in Senegalli yıldızı Moussa Sow, Bursaspor karşısında takımının en fazla efor sarf eden isimleri arasında yer aldı. Rakip kaleyi 1’i isabetli olmak üzere 3 kere yoklayan Sow, Yeşil-Beyazlı rakiplerini en fazla zorlayan isim oldu. Karşılaşmanın 84. dakikasında Pierre Webo’nun attığı golün asistini yapan 29 yaşındaki futbolcu, oyunda kaldığı 86 dakika boyunca görevini başarılı bir şekilde yaptı. Teknik direktör İsmail Kartal, bu dakikada oyuncusunun yerine maça Selçuk Şahin’i dahil etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ