MENÜ

Elveda Bogdan Bogdanovic

Euroleague zaferinde önemli rol oynayan Bogdan Bogdanovic, Sacramento Kings’in teklifini kabul etti. 3 yıl için vergiler dahil 30 milyon Dolar (105 milyon TL) alacak olan Sırp yıldız, NBA’in yolunu tutacak.

Elveda Bogdan Bogdanovic

Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe’nin yıldızı Bogdan Bogdanoviç, NBA ekibi Sacramento Kings ile 3 yıl için 30 milyon Dolar karşılığında anlaşmaya vardı. Sırp basını, Bogdan Bogdanoviç’in NBA takımı Sacramento Kings ile 3 yıllık kontrat yaptığını ileri sürdü. Sırp medyasından Kurir’in haberine göre, Bogdanoviç hafta içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ne uçarak yeni takımıyla sözleşme imzalayacak. Kings’in Sırp genel menaceri Vlade Divaç’ın ısrarla istediği Bogdanoviç’in, kendi pozisyonunda oynayan Afflalo’nun da gönderilmesi ile önü açıldı. Sırp yıldızın uzun süredir başarılı olamayan Sacramento Kings’de önemli dakikalar alması bekleniyor.

Teodosiç ziyaret etti

Halen Belgrad’da bulunan ve kendi adına kurduğu basketbol kampında genç basketbolcu adaylarını yetiştiren Bogdanoviç’e, dün de CSKA Moskova’nın yıldızı Milos Teodosiç eşlik etti. CSKA’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Teodosiç’in de NBA’e gitme olasılığı çok yüksek.

İlk aday Brad Wanamaker

Doğuş’un Fenerbahçe’ye sponsor olması ile tüm gözler Darüşşafaka’dan hangi oyuncuların Sarı-Lacivertli takıma transfer olacağına çevrilmişti. Ama şu ana kadar herhangi bir transfer söz konusu olmadı. Obradoviç’in, bir numaralı tercihi Brad Wanamaker. Bogdanoviç’in de takımdan ayrılması ile skorer guard pozisyonu için Amerikalı düşünülüyor. Ancak Wanamaker da NBA’e gitmek istiyor. Şu ana kadar Fenerbahçe’nin teklifine yanıt vermeyen Wanamaker için, CSKA Moskova da devrede.

Gözler Sergio Llull’a çevrildi

İstanbul’daki Final-Four’da ‘Fenerbahçe’de oynayabilirim’ mesajı veren Sergio Llull da henüz takımı Real Madrid ile sözleşme yenilemedi. Bu yıl Euroleague’in MVP’si seçilen İspanyol guardın da alternatifler arasında olduğu öğrenildi. Geçen yıl NBA’e giden ve Philadelphia 76’ers ile 1 yıllık kontrat imzalayan Sergio Rodriguez de şu an boşta. Geçen sezon 8 milyon Dolar’lık bir kontrata imza atan Rodriguez de, Avrupa’ya dönme kararı alırsa, Fenerbahçe’nin devreye girebileceği belirtildi.

Luigi Datome’ye üç yıllık teklif

İki yıldır Fenerbahçe forması giyen ve sözleşmesi sona eren Luigi Datome ile de görüşmeler başladı. Fenerbahçe Genel Menaceri Maurizho Gherardini, İtalyan yıldıza 3 yıllık kontrat teklif etti. Bazı NBA takımlarının da gündeminde olan Datome’nin kararını kısa süre içinde vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ